Hej, jag heter Giselle Essé Hyvönen. Frisör, stylist, personal shopper och researrangör…. Egenföretagare och entreprenör. Mamma till två fantastiska killar. Mitt liv kan nog utifrån sett se ut som ett virrvarr, jag sitter sällan stilla men tro mig det finns struktur i bakgrunden… Älskar att jobba, resa och hitta på underbara saker med vänner och familj. Mitt motto är att med massa glitter och skratt smakar blodpudding gott!

Fräcka fredag… Varsågod bloggen egna sexualrådgivare och relations Coach Louise… It’s all about the details ;-)

Kära,

På tåget mot Stockholm…möten, Jobb, vänner och mys 🙂

Idag ger jag ordet till Louise, bloggens sexualrådgivare och relations Coach.  

 
Och jag tycker nog att oavsett om man tappat varandra eller har det hur bra som helst så måste man komma ihåg att it’s all about the details! Det små detaljerna i relationen som bekräftar att just DU är speciell. 

Ibland får man påminna sig själv… Men när man blir uppmärksammad med små detaljer känns det lika fantastiskt varje gång❤️ 
Louise:

Hitta vägen till varandra igen! 

Om man varit tillsammans i några år och kanske dessutom hunnit skaffa ett eller flera barn är det mycket som förändras i förhållandet. Från att vilja umgås 24/7 till att vara glada om man ses i dörren när man skjutsar barn till någon aktivitet eller vid ett stimmigt köksbord där köttbullarna flyger genom luften. Då är det inte heller konstigt om kåtheten och lusten börjar tryta och man kommer på sig själv att undra om man verkligen är med rätt person trots allt. Man går från att aldrig vilja lämna sängen ( eller annan mysig plats) till att ligga mindre och mindre tills det kanske inte liggs alls. Detta är en verklighet som drabbar de flesta någon gång i förhållandet. För några varar det korta stunder och man hinner knappt reflektera över känslan medan det för andra sitter i länge och hinner göra stor påverkan. 

 Bildarkiv loppi.se

 

Detta är som sagt var verkligheten, inga par kommer undan, man bara drabbas mer eller mindre. Om man har barn blir det dessutom ytterligare en ekvation att räkna med. Tiden, lusten och orken tenderar att bli ännu mindre när ens änglar kommit till världen och inte blir det bättre av att de verkar vara fast beslutna om att se till att inga fler barn blir till. I vår familj envisas den minsta (4 år) med att gestalta sig som murbräcka så fort jag och min partner försöker visa lite tillgivenhet mot varandra, och våra möten i köket består numera av korta flyktiga pussar istället för passionerade ömhetsbetygelser. 

 bildarkiv loppi.se

 

Hur gör man då? Kastar in handduken och lämnar sin trötta, tråkiga och gnälliga partner och börjar om med någon ny, pigg och fräsch?  

 Bildarkiv Expressen.se

I vissa fall Ja, men för de allra flesta gäller det bara att hitta varandra igen och det är det jag tänkte fokusera på idag. 

Då ämnet är stort och jag skulle kunna skriva sida upp och ner tänkte jag dela upp det hela i två krönikor, en idag om allmänna tips på hur man kan komma varandra lite närmare känslomässigt och en nästa gång som handlar lite mer om ur man kommer varandra närmare kroppsligt, med andra ord, hur man kan ligga lite mer….

 

Det tråkiga och trista svaret är att ge varandra tid.   

Bildarkiv blogg.mama.nu

 Inte bara egentid där man kan ladda batterierna och pusta ut utan oxå tid för varandra. Och tro mig, jag vet ALLT om tidsbrist, men jag vet oxå att det alltid går att hitta små korta stunder som kan avvaras. Det gäller bara att ta sig tiden. Tid som annars går till tv, dator, Facebook eller liknande. Inte för att det är att förakta att sitta och dega framför tv:n, det kan verkligen behövas ibland, men inte på bekostnad av ens relation.  

 Bildarkiv Pinterest.com

I hela mitt liv har jag alltid haft min pappa som förebild (klyschigt men sant :)för hur man ska vara mot varandra i ett förhållande. Nu menar jag inte att idealisera, både han och de hade säkert massa saker att kämpa med, men min pappa tappade aldrig det lilla extra!. 

Efter 50 år som par uppvaktar han fortfarande min mamma med blommor och små presenter. När min mamma arbetade var hon totalt beroende av sin kalender (i pappersformat på den tiden) och hon läste den flera gånger/dag för att veta vad hon skulle göra senare under dagen.  

 Bildarkiv skootsandcuddles.blogspot.com
Min pappa brukade då och då ta kalendern, bläddra fram slumpvis utvalda dagar och skriva något sött i den. ”Älskar dig”, och ”du är det bästa som finns” är några exempel, och när min mamma kom till de dagarna fick hon sig en trevlig överraskning. Hon sa det aldrig till mig, men jag är övertygad om de dagarna gick lite lättare på jobbet och det var säkert med glädje hon skyndade sig hem! 

 Bildarkiv getthefive.com

 

Det här ett tydligt exempel på en enkel men väldigt effektiv sak man kan göra för sin parter. Andra saker man kan göra är att lägga söta lappar i matlådan, ställa in påminnelse i telefonen om att man älskar hen, eller varför inte kopiera min pappa. Låt fantasin flöda!

Känns det löjligt? Lite mycket? Strunta då i de uppenbara ömhetsbetygelserna och gå på mindre varianter. Ge en förstulen kram medan hen diskar, säg att hen är viktig för dig, köp hem något gott att äta/dricka, skicka ett gulligt sms, något som passar just dig bättre och som du tror skulle göra din partner glad. För hur det nu än må låta, att göra sin partner glad är ett väldigt bra första steg.  

 För det är just små steg det handlar om, små guldkorn som kan lätta upp vardagen, som kan förgylla en trist och stressig dag. Ord som kan vända en irriterad stämning på väg till ett bråk bara för att man är stressad till en kram mitt i hallen. 

 Bildarkiv heartandsoul.se
 Orkar inte!!!!! kanske ni känner nu. Jag är för trött, har inte tid och absolut inte lust. Hen då? Ska inte Hen göra något? Alltid jag!!!! 

 Bildarkiv rwallgren.blogg.se
Så kan det absolut kännas och kanske även med rätta. Det kanske är Du som alltid tar tag i saker, som alltid är den som fixar och försöker få till det. Men då är det väl helt enkelt så!  

Bildarkiv slideshare.net
 Det är din styrka och din partner har inte samma driv i just den frågan. Det betyder inte att hen inte bryr sig, det kan helt enkelt vara så att hen inte vet vad hen ska göra och därmed inte gör något alls. 

 

Bildarkiv allas.se 

Det viktigaste är att någon gör något! När den negativa spiralen har vänts är mycket vunnit och tro mig, det är mycket mysigare att kramas en stund i köket än att tjafsa över disken. 

 

Bildarkiv Pinterest.com 

 

Nästa gång skriver jag som sagt var om att försöka hitta varandra kroppsligt igen och då kan ni dessutom vara med i utlottning om en We vibe…….. vet ni inte vad det är? Googla och delta i utlottningen, ni kommer inte att ångra er…. 🙂

Jag önskar dig en magisk helg ❤️

Kramar Louise

En reaktion på ”Fräcka fredag… Varsågod bloggen egna sexualrådgivare och relations Coach Louise… It’s all about the details ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *