Hej, jag heter Giselle Essé Hyvönen. Frisör, stylist, personal shopper och researrangör…. Egenföretagare och entreprenör. Mamma till två fantastiska killar. Mitt liv kan nog utifrån sett se ut som ett virrvarr, jag sitter sällan stilla men tro mig det finns struktur i bakgrunden… Älskar att jobba, resa och hitta på underbara saker med vänner och familj. Mitt motto är att med massa glitter och skratt smakar blodpudding gott!

Varning för fet mat och champagne vid hästhagen! Le Belgique 12 poins

Kära, 

Belgien fortsätter leverera… Allt från vackra vänner med hjärtan av guld till föl sålda för 75000 euro… Hästvärlden är en livsstil som jag inte kan sluta fascineras av…  

 Fast det finns en burk här nere som man minst sagt fascineras av… Burken är av rang den mörkaste maktens  djävul för sockertorskar som jag: 

Speculoos 
Namnet tyder inte på att det skulle vara ngt ätbart… Påminner mer om nån gammal lungsjukdom… Men det är det icke! Speculoos är en burk nermalda belgiska pepparkakor med aningen smak av kardemumma och brunt socker… En deg eller pasta om man heller vill kalla det så… Som man har på mackan… Önskar du prova, lägg en beställning här i kommentarsfältet… Kanske inte en vän för Beach 2016… Men den är svårslagen vän vid PMS!   

   
… Fast den funkar alltid… Oavsett PMS eller inte 😉 

Nog om Mina sjuka sockerbehov! 

Igår startade vi tidigt för att sticka mot Zangersheide igen!  

    
   
Solen strålade och vår lilla Opel mocca swishade fram genom den belgiska landsbygden.  By the Way, Hanna är grym som förste pilot… Jag är inge bra på manuella bilar..

    
 Vi passade på att plåta lite bilder… Jag kände mig så ” häststilig”… Alltså, jag kan ju inte ett skit om de här enorma djuren så jag kompenserar med vad jag tror är en lite av en country style look… Mixat med min egna stil… De trasiga Jensen kunde jag inte låta bli 😉 

    
 Vi besökte Helenas kollega Audrey i Parlanti standet. Vet inte om jag nämnde det i förra inlägget men hela tävlingen byggs upp som en massiv galleria med alla sorters affärer, inte bara med saker för hästsporten. Jag älskar det tänket…. Man lägger fokus på helheten och låter sig inte begränsas av att det är en hästtävling! 

    
  

 
Det är galet hur bortskämda vi blivit under den här resan… Ny dag och åter igen en syndigt god lunch inne på VIPhyllan. Vet inte hur jag ska kunna tacka världens bästa Helena och Rutger!!    
   

Mmmmm…. 10 Svarta kuvert oadresserade…. I november 2015 håller Helena och jag vårt första Scandinavian leisure evening… 10 svarta kuvert till 10 VIP inbjudna! Jag älskar att arrengera olika tillställningar med Helena! En av de inbjudna är en av Belgiens absolut främsta dressyrtränare…. Hon och hennes vovve kikade på hennes klienter som hoppade både VM och Belgiska mästerskapen… Strålande person :-) 

  strax efter lunchen åkte vi hem och plockade upp Helenas tre underbara prinsessor  

 Nu skulle det ridas! Nej absolut INTE jag….Hanna är som jag tidigare sagt en hästtjej men med karriär,man och barn så kan det vara svårt att hinna med alla sina intressen… Det såg man inte någonstans att det faktiskt var 10 år sedan hon sist satt på en pålle! Vilken kvinna, hon kastade sig helt orädd upp på den enorma hingstens rygg och med ett stadigt tag om tyglarna ( jag börjar lära mig fackord inom sporten…vart ska detta sluta? )manövrerade hon det stora djuret och fick honom att göra precis det hon bad om!   

    
    
    
 Jag passade på att snosa med lilla Scarlet… Nåt man inte blir mättad av :-) 

   
  
Storasystrarna visade upp sina cirkuskonster… :-) 

    
 Efter ridningen kom en härlig nanny och alla barnen kvitterade av lycka! Mammor skulle fönas och fixas…. Och sen mot Da Lidia! Min absoluta favorit….italiensk mat är den är som allra bäst!  

Due Pasta…. En såkallad… Pröppmätt garenti!   
     

Dagen till ära kom underbara Jennifer ner… Hon har tidigare varit bosatt här nere i 14 år! Kan allt om de stora djuren och har jobbat länge för Malin Bayard… En klippa på att hoppa på stora pållar :-) och ett hjärta av guld! 

  

  

 Trevlig personal, bra musik, god mat och galet bra sällskap….. Avslut med Limoncello :-) mums!  
 

Vi avslutade kvällen inpå småtimmarna med en hejdundrande ryttarfest…     

    

  Glada kunder tog emot sina kuvert…. Min blick…. Det ser ut som jag har onda tankar…. Eller har lagt en luftburen sjukdom i kuvertet… Men så var det inte! Ha ha ha bara en jäkligt dålig bild… Bjussar på den 😉   

 Live violin… Otroligt härligt! Och givetvis skulle vi fira snygg-Jennys galet lyckade fölförsäljning!

En skål med delar av Belgiska ”svenska maffian” :-)    

Dagen efter bestämde vi oss för att lägga energi på shopping…. www.maasmechelenvillage.com

Hysteriskt bra och 10 min i bil från Zangersheide…. En hel outlet by!!! Nästan lite hjärtklappning när man gör entré i detta shoppingmecka! 

 Hanna, underbara kvinna! Hon är så skönt strukturerad och kikar på kartan över butikerna… Fast på bilden ser det ut som hon funderar på hur hon ska klä granen i år… Det är skönt att resa med strukturerade människor… Allt funkar :-)  

Tjoho en mindre strukturerad person men jäkligt glad!  

   Kan man bli annat är överlycklig… Alltså lila jättefiskar på ett knallgult tyg!! Lycka…. Och 70% rabatt!!  Köpt!

 Den här vackra kvinnan blev såhäääär glad när hon hittade riktigt snygga skjortor på Tommy Hilfiger :-)  

 Furla…. Älskar väskan…. What Can I say?!?! Italienare vet hur man imponerar kvinnor med design! 
  
De kan även pizza, Ripasso vin och Prosecco! Vilket är viktigt när man kört ett intensivpass shopping :-)

    
   
Åh jösses…. När jag ser på korten… Som vi har göttat oss!! Som vid Eurovision…

-Le Belgique douze poins! 

Älskar detta land och hoppas på mer och mer jobb här nere …..det finns utrymme för kreativa idéer och under denna resa har jag haft nöjet att knyta mycket spännande kontakter :-) 

   Så var vi tillbaka på brottsplatsen! Zangersheide :-) att dricka champagne i hästhagen, livet på en pinne och vår sista kväll i magiska Belgien :-) 

   
Vi gav våra svarta kuvert och kvinnorna kvittrade; – vi älskar svensk design :-) 

    
 Vackra Camilla från Norge (till höger )som har bott här nere i nästan 26 år, Har en otroligt talangfull son inom hoppvärlden bara 13år. Inspirerande kvinna som stöttar sina barn i sporten till Max :-) 

 och vad kan vara bättre snack till champagne än äkta belgiska Fritjes!!! Med massa massa majonäs :-) 

 Härliga vackra människor i alla åldrar! Öppenhet och glädje smittar!!! 

Det är med ett varmt hjärta jag lämnar Belgien för denna gången…. Men snart snart är jag tillbaka och då smäller det, Scandinavian leisure night 😉 
leef goed….en nacht, puss puss 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *