Hej, jag heter Giselle Essé Hyvönen. Frisör, stylist, personal shopper och researrangör…. Egenföretagare och entreprenör. Mamma till två fantastiska killar. Mitt liv kan nog utifrån sett se ut som ett virrvarr, jag sitter sällan stilla men tro mig det finns struktur i bakgrunden… Älskar att jobba, resa och hitta på underbara saker med vänner och familj. Mitt motto är att med massa glitter och skratt smakar blodpudding gott!

Annons

Min grabb… 8 km på skateboard i skateathon, Vilken familjefest för alla! Även för mammor med hamburgare i ansiktet…

kära, 

Vi landade i ett soligt Stockholm. Stora killen med massa pirr i magen… Jag sa till honom att; – ta det lugnt och njut! 

Han tittade på mig allvarligt… – Mamma, det är ett lopp!! Jag ska erkänna att ibland är jag otroligt disträ och naiv… Det var nog precis det jag hade varit nu också!  

 Klart ungen var jätte nervös… Det ÄR ju ett lopp! Jag… Som aldrig tävlat i något för jag var för blyg… Min prins 11 år ska själv med massa okända människor köra Skateathon 8 km runt Kungsholmen! Hej hej dåligt samvete… Vad hade jag sagt ja till?!?! 

    
 När vi kom till rummet pratade vi… Klart man kan dra sig ur om man vill, sa jag… Mitt dåliga samvete… Men det ville han inte, han hade bestämt sig! 

    
   Framme i parken släppte spänningen… Han var i sitt egna Skate heaven! 

Vilken stämning! DJ , Matbussen ”La Olita” ( den lilla vågen) erbjöd hemmagjorda mexikanska rätter… Fantastiskt gott…försäljning av olika Skate prylar, kläder och accessoarer… man delade ut pucko och Sprite till törstiga :-)  

    
   
Mark Pulman för ”Pulman Event”som är arrangör för hela eventet och även håller i Skate campet i b.l.a Jönköping är enormt driven och har lång erfarenhet i branschen.  

 Jag kan villigt erkänna att som mamma till en Skatekille är jag inte mycket till hjälp när det gäller val av truckar, hjul och kullager… Då är det fantastiskt när det finns folk på plats som kan… Pulman Event fixade och hjälptetill med allt! 

Klockan närmade sig 14:00… Dags för uppställning… Nu bultade hjärtat… Inte bara på min stora kille… Utan även på mig och lillebror som dramatiskt skrek; – Vi kommer sakna diiiig! På fullaste allvar…  Jag, supernervös och med gråten i halsen…Just då ville nog storebror bara att vi skulle försvinna….  Vi var sååå ocoola…Ha ha ha

  

Men när man tittade närmare på uppställningen; proffs längstfram och motion  strax bakom såg man att det var för alla! Killar, tjejer, män och kvinnor… Åldrarna 8- 70 år! Underbart!! Människor hade ställt sig längs vägkanterna för att heja på, applåder och pepp… 

Klara, färdiga… Skata!!!!!!  Jubel och applåder…Sen var massan av rullande människor iväg! Och ca 20 min senare rullade de först in på mållinjen… Min kille ( har ännu inte fått hans tid) rullade in ca 40 min efter starten!!! Jag är såååå stolt!

Av gårdagens bedömning märkte jag att min syn kanske inte är den bästa på långt avstånd… När jag skulle plåta hans anländande i mål var det män som skymde… Men när jag zoomade på bilderna jag hade knäppt såg jag att det var män i min ålder som tackade honom för ett grymt lopp!!  

    
 Det visade sig att de hade peppat varandra genom de tyngsta bitarna i loppet! 

Jag fullkomligt Älskar Skatekulturen, alla får vara med oavsett ålder eller nivå, en underbart familjär stämning :-)  

 – åh fy satan, mamma jag känner inte mina ben… Får jag vara med nästa år igen?! En burk Sprite på den kommentaren och ungen var redo för att köra Skate i Rålisparken innan After Chill som erbjöds alla på hotellet intill.  

 Lika stolt över lillebror som även han visade upp sina kreativa kunskaper 😉 Efter loppet samlades många på After Chill där man körde en omgång rundpingis, det grillades hamburgare och man pratade om dagens lopp… 

En stolt son fick chansen att ta kort, få autografer och snacka lite med tre av Sveriges främsta skatare, hans idoler :-) 

 Lyckan var total!!!  

    Kärt återseende av Mollan en underbar tjej som under hösten var inneboende i vår lilla lya.. Finns det hjärterum… Systerdotter till min kollega Bea…. Hon blev snabbt som en familjemedlem och vi älskar henne med hela våra hjärtan… Trots att hon vägrade vara med på bild  😉 

Ett annat kärt återseende var Merih, snygg och smart företagskvinna… Vi hade inte setts på närmare 15 år!!! Underbart, det var som igår, vi avbröt varandra och pratade i munnen på varandra…. Ha ha ingen skillnad!! Lycka!  Det var inte den sista gången ❤️

  Vi åt burgare och pratade om allt… Jag önskade ett foto på mig och arrangören Mark mitt i mitt tuggande av burgaren som var to die for… Han visade sig vara ärlig ( kanske kände sig tvungen) och precis när jag hade ställt in min inövade pose… Sa han försiktigt… – du har lite hamburgare i ansiktet…  

    
    
 Jätte lyckat… Verkligen! Merih tröstade med att hon hade plåtat under hela förloppet och att det blir ett roligt material…. Vet inte… Men det är ingen idé att förställa sig… Det blir som det blir :-) 

En Skateathlet behöver vårdande treatment efter ett 8 km långt lopp…  

 undertiden som lillebror smörjer i sig en påsechips efter en hamburgare och några burkar Sprite… Börjar känna sig illamående och ja det gav vomitiv utdelning…. Det var vårt after chill!  

 Sen var det god natt! 

Nu dagenefter sitter jag i ett soligt Rålis och skriver när grabbarna kör en sista Skate innan hemresa!  

 Säger bara, köp en bräda till ungen! Skatekulturen är grym  :-) 

Puss

 
  

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons