Om min vardag som mamma till en 5-årig kille & 2-årig liten busig tjej, sambo och allt det som hör till livet. Högt och lågt.

Annons

Renoveringen klar! 

(http://blogg.alltforforaldrar.se/gamegirl/2016/08/01/ett-nytt-kok-for-350kr/)

Sådär, nu är jag klar med att piffa upp köket.
För ca 750 kr, totalt, har vi ni fått ett nytt kök. Billigt och bra, speciellt när man bor i hyresrätt och vill fräscha upp men inte vill lägga en förmögenhet. Man ska ju ändå trivas i sitt hem :) 

Det sista jag gjorde i köket var att byta ut alla handtag på luckor och lådor. Pricken över i’t. 

Nu är jag och Oskar verkligen nöjda över köket, nu är det trivsamt. Det var det verkligen inte innan… 


Ja, ni ser ju vilken skillnad det blir.. (Den högra är de nya handtaget!)


Så här ser det ut nu när det är klart. Mycket fint! (Ångrar att jag inte tog en innan bild på hela köket, trodde inte att det skulle bli en sådan stor skillnad…)

6 reaktioner på ”Renoveringen klar! 

 1. Ja fy fasiken va snyggt. Varje gång jag vart på ikea har jag tänkt att jag ska byta handtag men så tänker jag för dyrt om vi ska flytta men ser man helheten blir det istället jättebilligt =) Så fräsht.

  1. Ja, jag förstår precis vad du menar! Det tog faktiskt emot att börja med den lilla renoveringen men nu efter är jag jättenöjd över att vi gjorde det :)

   Vi hittade våra handtag på Jula så blev nog billigare än om vi hade hittat på Ikea tror jag… Speciellt när vi har udda mått på skruvhålen till handtagen.

 2. Hej! Jättefint! Funderar på att sätta Dekorplast som du i mitt kök, som faktiskt liknar ditt! Var det svårt att måttskära allt? Började det lossna någonstans? Skulle du gjort nåt annorlunda?
  Tacksam för svar!

  1. Nej, det var inte alls svårt. Det tar dock sin lilla stund. 😉
   Plasten sitter bra men det kan bli lite kantnött vid de lådor/skåp man öppnar ofta men inte så att det släpper. Se till att ytorna är rena och torra innan så blir resultatet bäst.

   Jag klippte ut så att bitarna var något större än själva luckorna och klistrade på dem för att sist skära bort överflödet när de satt på med en schysst brytkniv (mycket enklare än precisanpassa bitarna på luckorna.) Se bara till att pressa bort luftbubblorna medan du stryker på plasten!

   Det enda jag skulle gjort annorlunda var att satsa på bra verktyg, schysst brytkniv och en bra skrapa att pressa ut luftbubblorna med. Och det får ta tid, då blir resultatet bäst! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons