Om min vardag som mamma till en 5-årig kille & 2-årig liten busig tjej, sambo och allt det som hör till livet. Högt och lågt.

Annons

Blir det snö till jul?

Nu snöar det utanför fönstret på jobbet.

Blir det snö till jul?

Helt sjukt att det är jul om 12 dagar. Har NOLL julfeeling i år.

Kanske får jag julkänslan lagom till julafton men just nu, nä.

Tror magsjukan vi åkte på för två veckor sedan förstörde allt, vi hade ju sjukdomen i hemmet i två veckor. Nu är det förkylning som jävlas med oss.

Aja, vi mår bättre iaf, det som räknas. Hellre förkyld än magsjuk.

Annons

Nerspydd

Jag som trodde våra kräksdagar var över med Caroline. (Under hennes spädbarnstid var bebisspyor mer regel än undantag 🤣)

Idag reagerade hon starkt på medicinen hon får mot urinvägsinfektionen, upp kom allt ca 10 min efter att hon tagit sin morgondos.

Den ska tas med mat men tänkte inte på att maten borde vara i magen innan medicinen tas och inte tvärt om, för det lirade inte med Carros mage idag.

Så idag tvättar jag sängkläder, dvs mina eftersom hon spydde i vår säng. 🤮 Är så jäkla glad över att vi har tvättmaskin hemma, bästa investeringen.

Första maskinen klar, två till väntas sen är vi klara för denna gång.

Annons

Biodags

Idag ska vi passa på och dessutom prova gå på bio hela familjen. Det är något vi aldrig gjort innan. Det blir premiär för Caroline som för första gången ska få gå på bio :) Får se om hon klarar av att sitta tiden ut, hon är ju bara 3 år och att sitta still är inte hennes grej. 😉

Barnens biodag idag på SF så biljetterna var billiga, perfekt för en småbarnsfamilj att passa på att göra något kul tillsammans.

Vi ska se Grinchen, ungarna är riktigt hajpade över det. Sett trailern ett par gånger denna vecka 😉

small_ebbdbee6d868e0bd539f212ee940987d-grinchen-poster

f0a34f7fb7262c3bd8e004dea18ef96d-grinch4

Jag hoppas på succé. Dock hade en viss valpfilm premiär igår som jag tror hade passat Carro bättre men den tar vi nästa gång om det går bra idag  :)

Annons

Tablettform

Efter mycket om och men, dvs att vi jagat provsvar på vårdcentralen i två dagar. (De påstår att de ringt men ingen av oss har svarat, jag har då inga missade samtal… )

Provsvaret visade urinvägsinfektion och ja, det hade vi redan konstaterat i måndags men garanterat igår då det gjorde ont för Caroline hela kvällen. Alvedon hjälpte en del, hon fick ut det iaf.

Hämtade iaf ut medicin idag, 5 tabletter morgon och kväll i en vecka.  Till en 3 åring. TABLETTFORM. Fanns det verkligen inget annat alternativ?

Ni kan ju gissa vilka fajter vi kommer ha kommande dagar. De går dock bra att krossa dessa och blanda ner i yoghurt men hon fattar ju att något är konstigt… Det var svårt att få i henne första dosen. Mycket skrik och tårar kommer det bli. Har laddat upp med mutor i form av glass och godis.

Annons

Urinvägsinfektion?

Då var det dags igen, att vara ensam hemma med barnen ett par dagar. Nu har det iofs redan gått två dagar och i morgon kommer Oskar hem igen. SKÖNT!

Jag har typ fått stressmage av att vara ensam med barnen, katastroftankar deluxe.  Igår bröt jag ihop lite när Caroline bara skriker rakt ut av smärta när hon försöker kissa. Jag försöker få komma in till en närakut men ingen svarar på över en timme, kopplas bort varje gång jag försöker. Visst, jag kunde ha åkt in och chansat på att få komma in snabbt, men att sitta och vänta i timmar och på det lämna prover.. inte en chans att jag gör det på en kväll om det inte behövs. (Sjukvården är ett skämt i Sverige.. )Så läser 1177s rådgivning och väntar till morgondagen. Akuttid idag på vårdcentralen för att få en provtagning om det är urinvägsinfektion eller inte.

Jag har alltså jagat Caroline här hemma med en plastmugg för att få ett urinprov från henne… så har min dag sett ut i stort sett. Fram och tillbaka till vårdcentralen två gånger för provtagning och provlämning. Hon gnäller inte över ont iaf, hon har ändå kissat ett par gånger men det stinker verkligen..

Jag ska få svar imorgon. De vill inte ge antibiotika i onödan till barn.. så jag hoppas att hon inte får ont i kväll igen. Annars är hon sig lik, busungen!

Däremot hade jag en incident med Daniel i morse, skitdålig lämning. Det går bra i veckor sen brakar helvetet loss på nytt och vi får bråka vid lämning på skolan… Hoppas han är på bättre humör imorgon, vill inte lämna honom arg och ledsen, även om jag vet att det bara varar ett par min.

 

Så så har min start på veckan sett ut… kunde ju skrivit om något roligare som black friday fynd.. men det har inte hunnits med alls.. kanske fyndar jag på fredag? har ni hittat något fynd än?

annons