Hej torsdag!
Det var några dagar sen sist men livet kom emellan. Mycket som hänt och varken tiden eller orken har funnits för att blogga. Som lite plåster på såren för det ska jag bjuda er på en riktigt mumsig kycklinggratäng med ananas.
Fräsch, frisk och så god 😍 Testa denna!
Hawaiikyckling (6 port)
1000 gr kycklingfilé
1/2 färsk ananas
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl sweet chilisås
1 msk worcestershiresauce
2 tsk dijonsenap
salt/peppar
Gör så här:
Rensa och skiva upp ananasen.
Jag skär bort stocken i mitten men det är en smaksak om man vill ha den kvar eller inte.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem lätt runt om, salta och peppra.
Lägg dem sedan i ugnssäker form tillsammans med ananasskivorna.
Rör ihop övriga ingredienser och häll över kycklingen och ananasen.
Grädda nederst i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter.
Färdiggräddat!
Servera med exempelvis ris, ät och njut 😍
Jag väljer blomkålsris (<- klicka för recept) supergott och snällare mot min mage än vanligt ris.
Viktväktare: Milda mat extra 4 % 5sp, sweet chili less sugar 3 sp, hela gratängen 8 sp, drygt 1 sp/portion!! Om du följer blå.
Ha nu en fortsatt fin torsdagskväll!
Kram Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips 🤗