Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Kladdig ananas & kokoskaka ~ en nyttigare variant

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

??

Hej söndag!

1:a mars och första söndagen i mars… Ja det vi ju vad det innebär… Vasaloppet! Har ni tittat? Jag var ute på en tidig morgonpromenad i min ensamhet och kom hem lagen till starten. Fy och usch vilket slit att bara ta sig igenom den flaskhalsen och när det sen äntligen är gjort så väntar resten av det tuffa loppet på 9 mil. Jag blir verkligen imponerad av alla som ger sig på detta. Heja heja, så duktiga och vilket pannben de måste ha som gör det ??

Här hemma har vi haft en lugn och skön söndag. När barnen var på sina aktiviter, trampolin och Kung Fu, så passade jag på att söndagsbaka lite. Hade färsk ananas kvar från gårdagens fruktfat som jag ville använda. Det blev en härligt kladdig, frisk och så mumsig kaka som åts upp i ett nafs. Testa denna, supergod och lite mindre onyttig.

Ananas & kokoskaka (8 bitar)

2 ägg

3/4 dl sötströ (byt mot samma mängd vanligt strösocker om du hellre vill ha det)

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl vaniljkvarg 0,2 %

1 msk kokosflingor

några skivor färsk ananas

Gör så här:

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Skär ner ananasen i mindre bitar. 

Vispa samman ägg och sötströ.

Rör ner bakpulver och kvarg. 

Rör ner vetemjölet och blanda till en jämn smet.

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Vänd ner ananasbitarna i smeten.

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter) och häll i smeten.

Strö över kokosflingorna.

Grädda nederst i ugnen, 175 grader ca 12 minuter. Tänk på att tiden kan variera i olika ugnar. 

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Färdiggräddad!

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Pudra lite vaniljsocker över kakan om så önskas.

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Servera med en klick vaniljkvarg och någon skiva ananas eller ät den precis som den är ?

Viktväktare: Vetemjöl 6 sp, vaniljkvarg 1 sp, kokosflingor 2 sp.  Hela kakan 9 sp, 1 sp/bit om du följer blå.

Det funkar fint att använda konserverad ananas också men då får du lägga till lite tid i ugnen eftersom kakan blir blötare. Tänk också på att konserverad ananas kostar i sp vilket färsk inte gör.

ananas_kokos_kaka_kladdkaka_nyttigare_variant_kalorisnal_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_bla_vv_frulilja

Mums ?

Testa nu och berätta vad du tyckte. Här hemma uppskattades den som sagt väldigt mycket och försvann i ett nafs ?

Kram Annika

Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *