Mums ?
Bakade ett så gott bröd idag. Snabbt gick det också. Jag var så sugen på en smörgås men vi hade inget ”bra” bröd hemma så jag knåpade ihop ett som blev så supergott. Jag åt det ljummet men Molly tog en av brödkakorna här ikväll utan pålägg och tyckte det var riktigt mumsigt så det funkar att äta både varmt och kallt och både med och utan pålägg. Perfekt!
Yoghurtbröd (4 kakor)
1,5 dl grekisk yoghurt
1,5 dl havregryn
1 ägg
0,5 msk fiberhusk
lite salt
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till en kletig smet.
Klicka ut smeten i fyra klickar på bakplåtspappersklädd plåt.
Fukta händerna och platta till klickarna till runda kakor, ca 1 cm tjocka.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter.
Färdiggräddade!
Visst ser de goda ut ?
Mums ?
Goda och mättande! Jag stod mig bra på två brödkakor.
Viktväktare: Jag använde Larsas grekiska yoghurt 0 % fett så det enda som kostar i dessa bröd är havren, 6 sp, om du följer blå.
Kram Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips ?
Tror du det funkar med mild lättyoghurt eller lättcremefraiche? Ser jättegott ut!
Det gör det alldeles säkert. Smeten blir kanske lite lösare men det ska nog inte spela någon roll. Lycka till ?
Ska testa nu ?
Ska testa nu