Hej på er!
Snabba, lätta och goda vardagsrätter är något som efterfrågas lite då och då här på bloggen. Här kommer ett recept på just en sådan rätt. Funkar fint att göra på rester eller helt från grunden. Det är lite Cajsa Wargs man tager vad man haver över den. Har du inte broccoli hemma så ta paprika eller morötter eller vad du nu har i gömmorna. Supergod och önskas flitigt här hemma så testa gärna! Jag gör ofta en stor gratäng så räcker det till morgondagens matlådor också.
Kycklinggratäng med ris ( 8-10 pers)
1000 gr färdiglagad kycklingfilé
8 dl kokt ris
4 dl blomkålsris / grovt riven blomkål
1 färsk broccolistjälk
2 dl lätt cremefraiche paprika/chili
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ost
Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar.
Skär ner broccolin i mindre bitar.
Blanda samman kycklingen, broccolin, riset och blomkålsriset i en gratängform.
Rör ihop crème fraîche och matlagningsgrädde. Häll över kycklingblandningen.
Strö över den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.
Ät och njut ?
Viktväktare: Ris 24 sp, creme fraiche paprika/chili 15 sp, milda mat extra 4% 5 sp, riven ost 12% 3 sp, hela gratängen 47 sp vilket ger 5 sp om du delar på tio och knappt 6 sp om du delar på åtta.
Vill man går det utmärkt att byta ut allt ris till blomkålsris. Jag gör det ibland när inte barnen ska äta. De gillar den bättre med vanligt ris och märker inte av det blomkålsriset jag har i så det kan vara ett litet tips. Byt ut lite i taget ??
En snabb, lätt och supergod allt i ett gratäng!
Kram Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler snabba, lätta och goda tips ?
Åh, detta måste provas 🙂
Härligt ???