Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Ljuvligt ☀️

ufo_ufomonumentet_monument_sibirien_angelholm_pollenkungen_ufograv_frulilja

Godkväll i stugorna!

Soldagarna är lätträknade denna vinter så det gäller att passa på att vara ute de dagar som solen orkar tränga igenom molntäcket. Idag har vi haft en helt fantastisk dag. Nästan vindstilla och soligt hela dagen. Det kändes som en ren lyx att gå ute och rastvakta idag. Något som när regnet piskar och vinden viner nästan kan kännas som ett straff 

Helgen som gick bjöd också på fint väder, särskilt på söndagen. Vi bestämde när vi åt frukost att det var på plats med en utflykt. Jag fixade kaffe och varm choklad åt oss, packade en ryggsäck och sedan gav vi oss iväg. Sibirien var målet för dagen. Sibirien!!?? Ja inte den i norra Ryssland utan vi har en strandremsa i Ängelholm som heter så.

I skogen precis innanför stranden ligger ett UFO monument. Alltid lika spännande att komma hit och se och läsa om UFO-landningen som enligt ögonvittnet Gösta ”Pollenkungen” Carlsson sägs ha skett precis där.

ufo_ufomonumentet_monument_sibirien_angelholm_pollenkungen_ufograv_frulilja

ufo_ufomonumentet_monument_sibirien_angelholm_pollenkungen_ufograv_frulilja

UFO monumentet är ett minnesmärke till den påstådda landningen som ska ha skett den 18 maj 1946. ”Pollenkungen” som då bevittnade det hela lät år 1972 bygga denna staty på platsen för landningen i en mindre skala. Runt om statyn går det markeringar i betong som ska symbolisera landningsspåren. Dessa är dock i rätt storlek. Lite mystiskt är det allt och väldigt spännande att gå där och titta och läsa på skyltarna.

ufo_ufomonumentet_monument_sibirien_angelholm_pollenkungen_ufograv_frulilja

Det finns även en UFO-grav precis bredvid. Där står det att två utomjordiska varelser tillfälligt begravdes medan de andra varelserna lagade farkosten… Spooky  Har ni inte varit där och bor i närheten så åk dit. Väl värt ett besök, platsen är omgiven av en spännande mystik.
ufo_ufomonumentet_monument_sibirien_angelholm_pollenkungen_ufograv_frulilja
ufo_ufomonumentet_monument_sibirien_angelholm_pollenkungen_ufograv_frulilja
Precis framför UFO-graven stod en smal hög stubbe och på denna blev det balansutmaningar för hela familjen. Vem kunde stå längst… Vem kunde hoppa upp… Vem kunde göra snyggast konster… Osv…
Molly var överlägsen. Hon stod hur länge som helst utan minsta lilla tillstymmelse till att trilla ner och den som trodde han skulle klara det bäst tja, tji fick han 
angelholm_skalderviken_sibirien_frulilja
Vi fortsatte vår lilla söndagsutflykt ner till stranden. Vädret var som sagt ljuvligt och vi njöt av vågornas brus. Det var många som tänkt som vi och stranden var fylld av både hästar, hundar och människor. Uppe bland klitterna stod de med stora kikare och tittade på tumlarna som lekte en bit ut i vattnet.
angelholm_skalderviken_sibirien_frulilja
angelholm_skalderviken_sibirien_frulilja
angelholm_skalderviken_sibirien_frulilja
I allt vi gör nu pratar vi om Sally.
Tänk, nästa gång vi går här är nog Sally med…
Åh, jag kan se framför mig hur nyfiken hon kommer vara på vågorna…
Ja, längtan efter vår lilla voffsing är enorm. Idag blir hon fem veckor så vi har tre veckors längtan kvar. Måtte tiden gå fort    
Som ni ser hade vi en härlig söndag! Vad hittade ni på i helgen som gick?
Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *