Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Kläppen 2019/2020

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

~ Kläppen ~ 

Nyårsveckan tillbringade vi som sagt i fjällen. Snö, sol, skidåkning, glädje och bus – det är ord som får sammanfatta en helt underbar vecka. Idag är det en vecka sedan vi åkte hem och vad kan då vara bättre än att titta tillbaka och uppleva resan en gång till. Följer ni med? Varsågoda:

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

När vi kommit upp, installerat oss i stugan och fått något i magarna var det direkt ut i backarna som bjöd på härlig kvällsåkning för hela familjen. De upplysta backarna är öppna till 18 varje kväll så vi fick ett par timmars åkning där. Underbart!

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja_sjungarebacken

Vi bodde dörr i dörr med syrran och hennes familj. Toppenbra då vi enkelt kunde springa mellan stugorna. Första kvällsmaten lagade vi var för sig men åt den tillsammans inne hos oss 🍽 Mysigt, finns det hjärterum finns det stjärterum ❤️

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja_parlemormoln_norrsken

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja_parlemormoln_norrsken

Något jag aldrig upplevt tidigare är pärlemormoln. Vi såg detta otroligt vackra fenomen flera kvällar. Magiskt! Kanske fick vi även uppleva ett litet norrsken då det sprakade i grönt i runt ett pärlemormoln. Jag vet inte om det tillhörde själva molnfenomenet eller om det möjligtvis kan ha varit ett norrsken…

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

Grabbarna grus i backen utanför våra stugor ❄️

 klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

IMG_8132

Dagarna var fyllda av skidåkning från morgon till kväll. Alla fyra barnen gick i skidskola fyra dagar. Ludvig hade inte samma tid som de andra tre så när de var iväg åkte han med oss vuxna och visade oss olika trix som han lärde sig av sin skidskollärare.

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

En dag fick Mollys grupp i läxa av sin skidskolelärare att de till nästa dag skulle ha åkt 5 röda backar. Detta tog hon på största allvar så förmiddagen innan skidskolan tillbringade vi med att susa ner för olika röda. Molly har blivit så fantastiskt duktig. De lossande helt för henne denna veckan och hon åker så otroligt fint nu utan att vara rädd. Tidigare var hon lite rädd för nya backar men då hon nu känner att hon har kontroll över skidorna så är rädslan övervunnen. Härligt!

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

Att kunna åka tillsammans på lika villkor nu vi fyra är magiskt ❤️

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

2019 års sista solnedgång var magisk!

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

❤️

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

Nyår firade vi tillsammans med kompisar som också var uppe i Kläppen denna vecka.

Vi åt nyårsmiddag tillsammans där varje familj ordnat vars en rätt och ungdomarna bjöd på tilltugg och snacks. Vi skålade in barnens nyår tillsammans med Trolle och Trolla i barnbacken 🎆

 klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

12-slaget firades med pompa och ståt uppe på Tranantorget. Fackeltåg nerför backen som avslutades med ett storslaget fyrverkeri 🎇 Magiskt och så stämningsfullt 🌟

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

IMG_5301

Solen går upp över fjället 🌄

Vädret var bra hela veckan, soligt och fint. Det enda vi skulle kunna klaga på var blåsten några av dagarna. Ett par dagar blåste det så hårt att de fick stänga både gondolen och sittliften. Dock löste det det bra med att man fick tolka efter en pistmaskin sista biten upp till toppen. På så sätt kunde man ändå nyttja hela systemet till sin skidåkning. Vi gjorde dock inte detta utan vid de tillfällen de höll stängt åkte vi i de andra backarna. Barnen höll sig mest i snowparken där de hoppade och trixade.

gondol_klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

gondol_klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

Här är vi på väg upp i gondolen en blåsig dag. Sista biten innan toppen svajade det rejält och jag blev faktiskt riktigt rädd. Är ju ingen fan av höjder och att sitta i en gungande gondol gjorde mig rätt nervös. Strax efter att vi kommit upp så stängde de den så min rädsla var befogad.

IMG_8141

Lilla jag ❄️

klappen_klappenski_fjallen_skidor_utforsakning_slalom_sno_vinter_winter_frulilja

och vår duktiga stjärna ⭐️

IMG_5308

En helt underbar vecka med glada skratt, magiska naturfenomen, lite galenskaper och framförallt massor av skidåkning tillsammans med bästa gänget ❤️

Efter att ha skrivit detta inlägg längtar jag tillbaka igen. Fjällen är magisk, den har samma inverkan på mig som havet. En känsla av lugn och maximal tillfredsställelse. Fjäll och hav ~ det bästa av två världar!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *