Hej måndag!
Så var vi igång med rutinerna igen efter ett skönt höstlov ?
Vi avslutade lovet med en riktigt härlig skogspromenad igår där vi besteg en vulkanrest och plockade årets sista (?) kantareller. Att hitta kantareller var inget vi väntat oss men när de stod där så ståtliga och fina var vi ju bara tvungna att ta dem med oss. Hättan på Ludvigs jacka fick agera svampkorg. Alla sätt är bra?? Svamparna använde jag sedan till kvällens middag som blev en härligt mustig fläskfilé- och kantarellgryta. Supergod! Jag vet att det kan vara svårt att få tag på kantareller nu, särskilt de gula, men grytan går utmärkt att göra även utan kantareller så testa den gärna. Gillar ni kantareller kommer ni inte att bli besvikna, det lovar jag.
Filégryta med kantareller (6 port)
800 gr fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gr färskost Creme Bonjour kantarell
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 0,5 liter kantareller
salt, peppar
colloritsoja
Gör så här:
Hacka löken.
Putsa och skiva filén.
Bryn filén och löken tillsammans.
Pressa ner vitlöksklyftan och krydda med salt och peppar.
Rör ner färskosten och matlagningsgrädden och låt allt koka samman.
Önskar du en brunare sås så droppa ner lite colloritsoja (ger endast färg, ingen smak).
Låt grytan stå och puttra medan du förbereder och tillagar tillbehören.
Rensa och stek kantarellerna, lägg sedan ner dem i grytan och låt dem koka med sista minutrarna innan servering.
Mums ?
Vi åt rostade rotfrukter till??
Viktväktare: Fläskfilé 10 sp, crème bonjour färskost 13 sp, matlagningsgrädde 4% 5 sp. 28 sp för hela grytan, knappt 5 sp/portion.
Kram Annika
Du vet väl att jag finns på bloglovin. Följ mig gärna där för fler goda tips ?
Gjorde denna gryta igår utan extra kantareller i. Räckte gott med kantarellosten. Väldigt god! Tack för ytterligare ett bra recept!!
Kram Lisa
Tack själv för din uppskattning, kram ❤️