Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Blomkålsmos – det snabba och lätta sättet

Hej på er!

Att jag älskar blomkålsmos är det nog ingen som missat. Denna ljuvliga, mjuka fina puré som är så ofantligt god till typ allt. Jag har delat ett av mina recept (<- klicka) tidigare men jag har ytterligare ett som jag använder oftare. Enklare då det görs på fryst blomkål vilket jag alltid har hemma i frysen.

blomkal_blomkalsmos_snabbt_latt_gott_viktvaktare_viktvaktarna_frulilja

Blomkålsmos (1 port)

ca 225 gr fryst blomkål

salt/peppar

Gör så här:

Koka upp blomkålen tills den blir mjuk, ca 10 minuter.

blomkal_blomkalsmos_snabbt_latt_gott_viktvaktare_viktvaktarna_frulilja

Häll av allt vatten.

Krydda med salt och peppar.

blomkal_blomkalsmos_snabbt_latt_gott_viktvaktare_viktvaktarna_frulilja

Mixa samman till ett jämnt mos. 

Färdigt!

Snabbt – lätt och så gott!!

Jag äter som sagt blomkålsmos till det mesta då jag tycker det passar till allt. Har ni testat? Det är ett perfekt substitut till potatismos som jag för övrigt också älskar men tyvärr inte tåler så bra. Magen blir alldeles uppsvälld och gör ont så jag är så glad att jag har mitt älskade blomkålsmos.

Viktväktare: Blomkålsmosen är fri!!

Kram Annika

Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips 🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *