?
Hej söndag!
Det är fortfarande lite tid kvar till fettisdagen den 5 mars men varför spara på det goda tills dess? Nej, börja nu om ni inte redan gjort det så hinner ni njuta mer och testa fler varianter av vår kära semla ? Jag gillar verkligen semlor, alla varianter. Den klassiska semlan likväl som alla de nya som poppar upp. En stor favorit är semlekladdkakan. Idag gjorde en en lite nyttigare variant av denna och här kommer receptet. Varsågoda:
Semlekladdkaka (8-10 bitar)
2 ägg
1 dl sötströ (byt mot samma mängd vanligt strösocker om du hellre vill ha det)
1 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1-1,5 tsk kardemumma
1,5 dl vaniljkvarg 0,2 %
Gör så här:
Vispa samman ägg och sötströ.
Rör ner kardemumma, mandelmjöl och kvarg.
Blanda till en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter).
Häll ner smeten i formen.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 15-20 minuter.
(Tiden kan variera lite från ugn till ugn, min stod inne i 18 min.)
Mums ?
Pudra vaniljsocker över och servera med en klick vispad grädde.
Viktväktare: Hela kakan ger 11 sp! (Mandelmjöl 9 sp och vaniljkvarg 2 sp) Lägg till för eventuella tillbehör.
Ha nu en riktigt skön kväll så hörs vi snart igen!
Kram Annika
Du vet väl att jag finns på bloglovin? Följ mig gärna där så missar du inga av mina mumsiga recept ?