Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Semlekladdkaka – en lite nyttigare variant

semla_kladdkaka_semlekladdkaka_semmelkladdkaka_mateus_keramik_fat_bubblig_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_points_frullilja

?

Hej söndag!

Det är fortfarande lite tid kvar till fettisdagen den 5 mars men varför spara på det goda tills dess? Nej, börja nu om ni inte redan gjort det så hinner ni njuta mer och testa fler varianter av vår kära semla ? Jag gillar verkligen semlor, alla varianter. Den klassiska semlan likväl som alla de nya som poppar upp. En stor favorit är semlekladdkakan. Idag gjorde en en lite nyttigare variant av denna och här kommer receptet. Varsågoda:

Semlekladdkaka (8-10 bitar)

2 ägg

1 dl sötströ (byt mot samma mängd vanligt strösocker om du hellre vill ha det)

1 dl mandelmjöl

1,5 tsk bakpulver

1-1,5 tsk kardemumma

1,5 dl vaniljkvarg 0,2 %

Gör så här:

Vispa samman ägg och sötströ.

Rör ner kardemumma, mandelmjöl och kvarg. 

Blanda till en jämn smet.

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter). 

semla_kladdkaka_semlekladdkaka_semmelkladdkaka_mateus_keramik_fat_bubblig_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_points_frullilja

Häll ner smeten i formen.

Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 15-20 minuter.

(Tiden kan variera lite från ugn till ugn, min stod inne i 18 min.)

semla_kladdkaka_semlekladdkaka_semmelkladdkaka_mateus_keramik_fat_bubblig_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_points_frullilja

semla_kladdkaka_semlekladdkaka_semmelkladdkaka_mateus_keramik_fat_bubblig_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_points_frullilja

Mums ?

Pudra vaniljsocker över och servera med en klick vispad grädde.

Viktväktare: Hela kakan ger 11 sp! (Mandelmjöl 9 sp och vaniljkvarg 2 sp) Lägg till för eventuella tillbehör.

Ha nu en riktigt skön kväll så hörs vi snart igen!

Kram Annika

Du vet väl att jag finns på bloglovin? Följ mig gärna där så missar du inga av mina mumsiga recept ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *