? 1 december ?
Så är julmånaden äntligen här! Som jag längtat ? Nu är det julmys för hela slanten som gäller, härligt!!
Har ni planerat för adventsfikat imorgon? Om inte så kommer här receptet på den goda saffranskladdisen vi åt igår. Jag gjorde den lite mindre onyttig men tullade för den sakens skull inte på smaken. Ludvig åt tre (!) bitar igår och förklarade nöjt mellan tuggorna hur god den var. Det måste ju vara det bästa betyget, eller hur!
Saffranskladdkaka (8-10 bitar)
2 ägg
1 dl sötströ (byt mot samma mängd vanligt strösocker om du hellre vill ha det)
1 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
1,5 dl vaniljkvarg 0,2 %
Gör så här:
Vispa samman ägg och sötströ.
Rör ner bakpulver, saffran och kvarg.
Vänd ner vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter).
Häll ner smeten i formen.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 12-15 minuter.
(Tiden kan variera lite från ugn till ugn, min stod inne i 12 min.)
Färdiggräddad!
Pudra lite vaniljsocker över innan servering.
Jag åt min med kvarg och varma hallon medan övriga i familjen valde vaniljvisp. Mums ?
Viktväktare: Hela kakan ger 8 sp! (Vetemjöl 6 sp, vaniljkvarg 2 sp.)
Kram och fin 1:a december önskas er alla,
Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips ?
Vv sen tre veckor och ska ha gäster ikväll. Perfekt till kaffet. Och inte svampig alls trots sötningsmedel. Topoen
Tack ? Visst är den god ?