Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Kött- och vitkålssoppa

vitkalssoppa_kottsoppa_med_vitkal_och_tomat_viktvaktare_viktvaktarna_frulilja

Godkväll!

Dagar som dessa, när kylan tränger på, så passar det väl som allra bäst att äta soppa. Här hemma älskar verkligen alla soppa och en av favoriterna är min kött- och vitkålssoppa. Matig, värmande och så god ?

Kött- och vitkålssoppa (12 port)

1,2 kg nötfärs

2 liter strimlad vitkål

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 köttbuljongtärningar

2 förp krossade tomater (1000 gr)

3 msk tomatpuré

1,5 liter vatten

ca 1 msk paprikapulver 

salt, peppar, chiliflakes

Gör så här:

Bryn färsen.

Hacka gul och vit lök fint och bryn med färsen.

Krydda med salt, peppar, chiliflakes och paprikapulver.

Rör ner krossade tomater och tomatpuré i färsen.

Blanda ner vitkålen och slå på vattnet och lägg i buljongtärningarna.

Koka samman och låt stå och småputtra 20 minuter, smaka av och krydda mer om så önskas.

Servera med ett gott bröd eller knäckebröd till. Soppan räcker gott och väl till 12 personer. Vi är 6 i familjen och på denna soppa har vi mat i två dagar samt att det blir någon matlåda till jobbet också.

Viktväktare: Nötfärs 5 % ger 25 sp för hela soppan och 2 sp/portion. Nötfärs 10 % ger 55 sp för hela och knappt 5 sp/portion.

Kram Annika

– – –

Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *