???
Saffransskum eller saffransgräddbulle, underbart ljuvlig oavsett namn. Om ni gillar saffran och gräddbullar det allra minsta så lova mig att ni testar, de är fantastiskt goda!!
Saffransskum (15 bitar)
2 äggvitor
1,5 msk sötströ (fungerar fint med vanlig socker också)
0,5 gr saffran
2 geletinblad
2 msk kokande vatten
4 msk kokosflingor
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga medan du vispar ihop äggsmeten.
Vispa äggvitor och sötning till en fast konsistens. Vispa sedan snabbt ner saffran.
Krama vattnet ur gelatinbladen och häll det kokande vattnet över dem så de löses upp.
Häll ner gelatinvattnet i äggvispet samtidigt som du hela tiden vispar.
Klä en form (ca 20×15 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten.
Ställ i kylskåp för att stelna ett par timmar. Jag lät min smet stå över natten.
Skär upp i 15 bitar.
Strö kokos över och doppa sedan övriga sidor i kokos så du får kokos på alla fyra sidor.
Mums ?
Viktväktare: Hela satsen blir 7 sp för kokosflingorna. Övrigt är fritt. Väljer du att ha kokos på så äter du två saffransskumbitar för 1 sp.
Förvara ditt saffransskum i kylskåpet, det går även utmärkt att frysa. Jag tycker de är supergoda att ta direkt från frysen och mumsa på. Blir sådär härligt sega då.
Kram Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler mumsiga tips ?
Dom verkar jättegoda! Men om man är veg, och inte äter gelatin, har du nåt annat förslag på vad man kan använda istället?
Nej, tyvärr ??
Det finns veg gelblad
Hej
Kan man frysa dessa godingar ?
Ja, det går bra ???