Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Nasi Goreng gjord på blomkålsris

nasi_goreng_blomkalsris_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_frulilja

Godkväll i stugorna!

Så kallt det blev helt plötsligt. Kom precis in efter en kvällspromenad och det bet minsann rejält i kinderna. Igår kom vinterjackorna på för första gången denna säsong. Tänk vilken mild höst vi haft ändå, skönt, men nu ser jag fram emot en frisk, kall, skön och vit vinter ❄️ Vågar man hoppas…?

Ikväll åt Mikael och jag en Nasi Goreng som jag gjorde på blomkålsris, så gott! Barnen åt tidigare pga sina aktiviteter.  Nasi betyder ris på indonesiska och goreng stekt, alltså stekt ris. Nu gjorde jag inte denna med vanligt ris utan blomkålsris som sagt, men det går utmärkt att byta ut till vanligt ris om man så önskar.

Nasi Goreng (2-3 pers)

300 gr kycklingfilé

5 dl färdigkokt blomkålsris

1 röd paprika

1/2 gul lök

1 liten burk majskorn

2 ägg

curry (mängd efter smak)

Gör så här:

nasi_goreng_blomkalsris_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_frulilja

Skär kycklingfilé i mindre bitar.

Stek och krydda med curry.

nasi_goreng_blomkalsris_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_frulilja

Skala och hacka löken.

Rensa och tärna paprikan.

Rör ner blomkålsris, lök, paprika och majs och stek några minuter tillsammans med kycklingen tills grönsakerna mjuknar.

nasi_goreng_blomkalsris_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_frulilja

Knäck till sist ner äggen, ett i taget, och rör runt dem i risblandningen. Låt steka samman någon minut.

Servera direkt!

nasi_goreng_blomkalsris_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_frulilja

Jag äter min Nasi Goreng med lite sweet chilisås över. Så gott ?

Viktväktare: Denna rätt är helt fri från sp. Väljer du att ha sweet chilisås till så lägg till sp för det, 1 msk är 2 sp.

Ha nu en fortsatt fin kväll!

Kram Annika

Följ mig gärna på Bloglovin för fler goda tips ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *