Godkväll i stugorna!
Så kallt det blev helt plötsligt. Kom precis in efter en kvällspromenad och det bet minsann rejält i kinderna. Igår kom vinterjackorna på för första gången denna säsong. Tänk vilken mild höst vi haft ändå, skönt, men nu ser jag fram emot en frisk, kall, skön och vit vinter ❄️ Vågar man hoppas…?
Ikväll åt Mikael och jag en Nasi Goreng som jag gjorde på blomkålsris, så gott! Barnen åt tidigare pga sina aktiviteter. Nasi betyder ris på indonesiska och goreng stekt, alltså stekt ris. Nu gjorde jag inte denna med vanligt ris utan blomkålsris som sagt, men det går utmärkt att byta ut till vanligt ris om man så önskar.
Nasi Goreng (2-3 pers)
300 gr kycklingfilé
5 dl färdigkokt blomkålsris
1 röd paprika
1/2 gul lök
1 liten burk majskorn
2 ägg
curry (mängd efter smak)
Gör så här:
Skär kycklingfilé i mindre bitar.
Stek och krydda med curry.
Skala och hacka löken.
Rensa och tärna paprikan.
Rör ner blomkålsris, lök, paprika och majs och stek några minuter tillsammans med kycklingen tills grönsakerna mjuknar.
Knäck till sist ner äggen, ett i taget, och rör runt dem i risblandningen. Låt steka samman någon minut.
Servera direkt!
Jag äter min Nasi Goreng med lite sweet chilisås över. Så gott ?
Viktväktare: Denna rätt är helt fri från sp. Väljer du att ha sweet chilisås till så lägg till sp för det, 1 msk är 2 sp.
Ha nu en fortsatt fin kväll!
Kram Annika
Följ mig gärna på Bloglovin för fler goda tips ?