Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Nu leker laxen

laxen_leker_i_baljane_a_frulilja

Hej soliga söndag ☀️

Vi vaknade till en frisk, kall och solig morgon här i norra Skåne, underbart! Efter frukosten gjorde vi oss iordning och gick ut för en promenad längs Bäljane å. Laxen är i full gång och leker där nu och vi tänkte gå ner och försöka se om vi kunde få syn på någon. Det hade vi inte behövt fundera på för oj med lax där var, så kul ? Barnen, och vi, tyckte det var superspännande. Det är inga små laxar inte. Vi såg flera stycken som var över halvmetern långa. Tidigare, när ungdomarna var små, så fanns det en laxtrappa där nere och då brukade vi gå dit för att se laxen hoppa. Denna trappa är borttagen sen flera år tillbaka, ån har blivit vidgjord och nu har då laxarna hittat tillbaka igen. Vi såg dock inga hoppa idag, kanske var vi ute för tidigt så vi ska gå ner igen framåt eftermiddagen och se om vi kan få syn på några som hoppar uppåt strömmen.

laxen_leker_i_baljane_a_frulilja

Ryggen ovanför vattenytan precis under grässtråt.

laxen_leker_i_baljane_a_frulilja

Här lyckades jag fånga en bjässe på bild. Den simmade precis nedanför våra fötter i jakt på ett bra ställe att lägga sin rom.

laxen_leker_i_baljane_a_frulilja

Om ni tittar noga precis framför lövet som ligger framme på stenen så ser ni ett huvudet på en lax. Den låg längs med stenen här, burrade fram och tillbaka för att göra ett hål till sin rom. Vi såg även stjärten på andra sidan stenen. Så spännande och intressant och barnen, särskilt Ludvig, hade svårt att slita sig. Han stod kvar länge länge och hade koll på laxen.

Vi tyckte dock att den såg lite läskig ut. Zoomar ni in bilden så ser huvudet på laxen nästan ut som ett människohuvud, ruggigt…

laxen_leker_i_baljane_a_frulilja

?

laxen_leker_i_baljane_a_frulilja

En riktigt mysig och spännande morgonpromenad!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *