Enkelt men ack så gott ?
En kokt med bröd, visst är det väl gott!! Jag älskar korv i alla dess former och just en enkel kokt korv med bröd ligger högt på topplistan. Nu har jag dessutom testat att baka ett lite nyttigare korvbröd med bönor som bas och resultatet blev så bra. Detta måste ni testa!
Bönkorvbröd (6 st)
1 pkt stora vita bönor (avrunnen vikt 230 gr)
3 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk äppelcidervinäger
salt
(jag drog min saltkvarn två varv vilket blir ca 1/4 tsk)
Pensling:
1 uppvispat ägg
Gör så här:
Mixa samman alla ingredienser till en jämn smet. Den ska vara kletig.
Lät svälla 5 minuter.
Forma 6 avlånga korvbröd och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Fukta gärna händerna med lite vatten så är det lättare att få bröden jämna.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.
(Tänk på att tiden i ugnen kan variera från ugn till ugn.)
Färdiggräddade!
Visst blev de fina ?
Bröden är ganska mäktiga och jag blev mätt på en korv med bröd. Ketchup är inte min melodi så jag gjorde en enkel tomatsallad och hade på min korv. Så gott ?
Viktväktare: Bullarna är fria! 2 msk fiberhusk ger 1 sp men utslaget på hela satsen så blir det inget att räkna per bulle.
Ha nu en fortsatt fin tisdag så hörs vi snart igen!
Kram Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips ?
Bönor i bröd… Månste erkänna att jag var väldigt skeptisk men testade ändå och jag säger bara wow!!!!!!! Det blev så bra. Gott och smakade inte alls något i likheten av bönor. Kommer göra dessa många fler gångr. TACK snälla för att du delar med dig av dina recept.
Vad roligt att du vågade testa och ännu roligare att du gillade dem så mycket! Jag tycker också att de är toppengoda. Kram
Hur många sp på brödet är det 0 eller
Japp, 0 sp ??