Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Hembakat korvbröd – bönbröd

korvbrod_korv_med_brod_hembakat_bonbrod_viktvaktarna_viktvaktare_tomatsallad_frulilja_mateus_keramik

Enkelt men ack så gott 😍

En kokt med bröd, visst är det väl gott!! Jag älskar korv i alla dess former och just en enkel kokt korv med bröd ligger högt på topplistan. Nu har jag dessutom testat att baka ett lite nyttigare korvbröd med bönor som bas och resultatet blev så bra. Detta måste ni testa!

Bönkorvbröd (6 st)

1 pkt stora vita bönor (avrunnen vikt 230 gr)

3 ägg

2 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

2 msk äppelcidervinäger

 salt 

(jag drog min saltkvarn två varv vilket blir ca 1/4 tsk)

Pensling:

1 uppvispat ägg

Gör så här:

korvbrod_korv_med_brod_hembakat_bonbrod_viktvaktarna_viktvaktare_tomatsallad_frulilja

Mixa samman alla ingredienser till en jämn smet. Den ska vara kletig.

Lät svälla 5 minuter.

Forma 6 avlånga korvbröd och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

Fukta gärna händerna med lite vatten så är det lättare att få bröden jämna.

korvbrod_korv_med_brod_hembakat_bonbrod_viktvaktarna_viktvaktare_tomatsallad_frulilja

Pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.

(Tänk på att tiden i ugnen kan variera från ugn till ugn.)

korvbrod_korv_med_brod_hembakat_bonbrod_viktvaktarna_viktvaktare_tomatsallad_frulilja

Färdiggräddade!

Visst blev de fina 🙂

korvbrod_korv_med_brod_hembakat_bonbrod_viktvaktarna_viktvaktare_tomatsallad_frulilja_mateus_keramik

Bröden är ganska mäktiga och jag blev mätt på en korv med bröd. Ketchup är inte min melodi så jag gjorde en enkel tomatsallad och hade på min korv. Så gott 😍

Viktväktare: Bullarna är fria! 2 msk fiberhusk ger 1 sp men utslaget på hela satsen så blir det inget att räkna per bulle.

Ha nu en fortsatt fin tisdag så hörs vi snart igen!

Kram Annika

Följ mig gärna på bloglovin för fler goda tips 🤗

4 reaktioner på ”Hembakat korvbröd – bönbröd

  1. Bönor i bröd… Månste erkänna att jag var väldigt skeptisk men testade ändå och jag säger bara wow!!!!!!! Det blev så bra. Gott och smakade inte alls något i likheten av bönor. Kommer göra dessa många fler gångr. TACK snälla för att du delar med dig av dina recept.

    1. Vad roligt att du vågade testa och ännu roligare att du gillade dem så mycket! Jag tycker också att de är toppengoda. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *