Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Ledsen och så besviken…

han_och_jag_min_styrka_karlek_vab

Han & jag

Min kärlek, min styrka, min stöttepelare i livet ❤️

Hej onsdag!

Lillördag idag, firar ni? Här hemma snoras och hostas det mest så så mycket firande blir det inte men lite extra gott ska vi iallafall äta ikväll. Efterrätt blir det också då vi har ett namnsdagsbarn och har man namnsdag så får man välja efterrätt här hos Liljas ??

Idag har Molly varit hemma från skolan. Genomförkyld, hostig och febrig. Hon låg som en kloss intill mig inatt och hostade så det blev inte så värst mycket sömn för någon av oss. När något av barnen är sjuka och vi behöver vara hemma med dem så blir det alltid ett evigt pysslande. Både Mikael och jag jobbar i skolan vilket innebär att våra klasser står utan lärare när vi inte är där. Därför försöker vi alltid lösa det på bästa sätt så att jobbet ska bli så lite drabbat som möjligt. Vi delar på dagar och försöker i den mån det går att lägga vårt vab när vi är lektionsfria. Idag stannade Mikael hemma fram till lunch sen bytte vi. Jag kom hem och han åkte till jobbet. Detta var den absolut bästa lösningen för mitt arbete då det endast blev 1,5 timme som jag behövde en vikarie till min klass istället för de 4 timmar det blivit om vi gjort tvärtom. Bra fixat av oss tyckte jag…

Men vet ni vad. När jag, direkt när jag kom till jobbet imorse, berättade att jag behövde vaba på eftermiddagen och det således behövdes någon som täckte upp i min klass så blev jag ifrågasatt. WHAT!!! Nej, då ställdes det frågor som ”Visste du inte detta igår? Hur sjuk är hon? Kan hon inte vara med dig här i eftermiddag?” Dessutom uttrycktes det att ”det finns ingen att sätta in så tyvärr jag kan inte hjälpa dig”. Mitt barn är sjukt och behöver sin mamma hemma, vad är problemet?? Får man ens ifrågasätta såhär? Jag är nästintill aldrig hemma och när jag är det så har jag alltid jobbets bästa i tankarna och försöker lösa det på bästa sätt. Blev så ledsen och besviken att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna ?

Nåväl, det löste sig. Det var det ju tvunget att göra. Jag planerade upp eftermiddagspasset och lämnade över till vikarien. Så tacksam för det men oj vilket dåligt samvete jag har. Det gnager i magen och jag mår dåligt över att jag är hemma och tar hand om mitt sjuka barn. Så ska det väl ändå inte behöva vara??? Ni andra som är lärare, hur fungerar det på era skolor?

Usch, det blev ett deppigt och tråkigt inlägg det här men jag kände att jag behövde få det ur mig. Jag är inte en person som klagar utan oftast sväljer jag och håller det inom mig men idag tycker jag nästan att det gicks över gränsen till vad som är okej och behövde därför kräka av mig lite. Lovar att vara gladare igen i nästa inlägg ?

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *