??
Äppelpaj, kan vara något av det godaste som finns ?
Denna goding avnjöt vi nu i helgen och vill ni ha ett väldigt enkelt men ack så gott recept på äppelpaj så kommer det här, varsågoda:
Äppelpaj med knäckig topp ( 10 pers)
6-7 äpple
socker (ca 0,5 dl)
sirap (ca 1-2 msk)
kardemumma (ca 1 tsk)
kanel ( ca 1 msk)
knäckig topp
3 dl vetemjöl
3 dl socker
150 gr smör
Gör så här:
Skala, kärna ur och skär ner äpplena i mindre bitar.
Lägg äppelbitarna i en pajform (min mäter 31 cm i diameter).
Strö över socker, kanel, kardemumma och ringla till sist över sirapen. (Måtten är ungefärliga. Har du väldigt sura äpplen kan du öka på sockermängden.)
Nyp ihop alla ingredienserna till den knäckiga toppen. Smöret brukar jag köra ca 10 sekunder i micron så blir det lättare att få ihop degen.
Fördela ut degen över äppelbitarna.
Grädda nederst i ugnen, 20-25 minuter på 200 grader.
Färdiggräddad!
??
Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller varför inte en klick vaniljglass.
Världens lättaste och kanske även godaste paj, ytterst svårt att inte ta om och om och om igen av denna ?
Kram Annika
Åh det där såg ju himla smarrigt ut
Eller hur ?