Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

En spännande dag

raa_lastfartyg_gat_pa_grund_raavallar

Godmorgon!

Ny vecka och på onsdag börjar ”allvaret” igen. En helt underbar semester tar slut och höstens rutiner körs igång. Två små dagar kvar av ledigheten och de ska vi verkligen ta tillvara på. Lite typiskt är det dock att nu när vi börjar jobba igen så är Hampus precis färdigjobbad, jobbade sista dagen igår, och Lukas har semester. Ja ja, inget att göra åt det. Vi får hoppas på många fina kvällar tillsammans istället.

ikea_shopping

Igår var det en lite kyligare dag än vad vi är vana vid så vi åkte en runda till Ikea. Galet egentligen att man tycker det är kyligt vid strax över 20 grader… Hade det varit de graderna förra sommaren hade vi jublat. Men det är klart, denna sommaren har vi vant oss vid betydligt mycket högre värme och då känns det ju lätt lite kyligt när det brukar vara upp mot och inte sällan även över 30 grader.

Ikea… Vi var inte de enda som tog en tur dit igår… Många som tyckte det var kyligt ute ? Vi behövde lite nya dricksglas men som alltid när man är där så kommer man ut med betydligt mycket mer än man tänkt.

plantagen_ananasplanta

Efter Ikea blev det en sväng till Plantagen. Jag var på jakt efter lavendel till min nygrävda rabatt. Vi hittade fina plantor och köpte med oss 16 stycken. Planterade de när vi kom hem och blev så bra. Betydligt mycket bättre än jag tänkt. Ska visa er sen. Jag vill ha några pioner också och efter lite googlande har jag lärt mig att de helst ska planteras på hösten så jag väntar ett litet tag till med det. Hoppas bara de finns att få tag i. Har tittat hos några olika trädgårdshandlare utan resultat med de kanske får in framåt hösten. Annars kanske man kan beställa… Löser sig säkert ?

raa_lastfartyg_gat_pa_grund_raavallar

raa_lastfartyg_gat_pa_grund_raavallar

raa_lastfartyg_gat_pa_grund_raavallar

Efter all shopping körde vi ut till Råå Vallar. Det är ju precis utanför stranden där som lastfartyget gick på grund i fredags kväll på grund av att kaptenen var rejält onykter. Obehagligt…

Spännande var det iallafall att se detta stora fartyg ligga där så nära. Man skulle ju lätt kunna simma dit sa Ludvig och ja, visst skulle man kunna det. Det var inte längre ut än runt 150 meter. När vi var där så skulle de precis påbörja bärgningen. En båt, som ni ser på bilderna, hade redan kopplat fast sig med fartyget och ytterligare en var på väg dit. Vi stannade inte kvar för att titta på bärgningen då vi trodde det skulle ta lång tid. Det gjorde det inte vilket vi sedan läste om. Bärgningsbåtarna hade fått dra hårt stod det men det hade gått snabbt och lätt. Skönt!

När vi sedan körde hemåt igen så mötte vi de polska brandbilarna som varit här och hjälpt oss bekämpa skogsbränderna längre upp i Sverige. De var på hem. Vilka hjältar!

En spännande dag med både fartyg på grund och massor av brandbilar ?

Kram Annika

2 reaktioner på ”En spännande dag

  1. Är du ute efter någon speciell färg på pionen? Jag kan dela någon av mina Pioner så kan du få plantor. Alla pereeer mår bra av att man delar det.?
    Hojta till såfall?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *