Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Annons

Bönbröd / bullar

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_virrvarr_skarbrada_perstorp_design_viktvaktare_viktvaktarna

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_virrvarr_skarbrada_perstorp_design_viktvaktare_viktvaktarna

Härligt goda bönbullar 😍

Hej fredag!

Jag har länge tänkt prova att baka bröd på bönor men dragit mig lite för det då jag inte trott att det skulle bli gott. Så dumt av mig, det blev hur bra och gott som helst. Bönsmaken märker man inte av vilket jag var lite orolig för då detta livsmedel inte toppar listan över mina favoriter. Om ni inte redan gjort det så testa, ni kommer bli glatt överraskade 😀

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_viktvaktare_viktvaktarna

Jag använder dessa bönor.

Bönbullar (6 st)

1 pkt stora vita bönor (avrunna)

3 ägg

2 msk fiberhusk

1 msk sötströ 

2 tsk bakpulver

2 msk äppelcidervinäger

ev. salt

(jag drog min saltkvarn två varv vilket blir ca 1/4 tsk)

Pensling:

1 uppvispat ägg

vallmofrö

Gör så här:

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_viktvaktare_viktvaktarna

Mixa samman alla ingredienser till en jämn smet. Den ska vara kletig.

Lät svälla 5 minuter.

Forma 6 bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

Fukta gärna händerna med lite vatten så är det lättare att få bullarna runda.

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_viktvaktare_viktvaktarna

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite vallmofrö över.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.

(Tänk på att tiden i ugnen kan variera från ugn till ugn.)

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_viktvaktare_viktvaktarna

Färdiggräddade!

baka_brod_pa_bonor_bonbrod_glutenfritt_sockerfritt_virrvarr_skarbrada_perstorp_design_viktvaktare_viktvaktarna

Mums 😍

Bullarna är lika goda ljumna som kalla. Jag hade med mig några till stranden igår och de smakade precis lika bra som den nybakade ljumna gjorde på morgonen. Perfekta även till picknick med andra ord.

Viktväktare: Bullarna är fria! 2 msk fiberhusk ger 1 sp men utslaget på hela satsen så blir det inget att räkna per bulle.

Ha nu en riktigt härlig fredag ☀️

Kram Annika

42 reaktioner på ”Bönbröd / bullar

 1. Mycket bra recept. En fråga bara, hade du varmluftsugn? Det hade nämligen jag och mina blev väldigt mörka innan 20 min hade gått. Kanske skulle haft över/under-värme så kanske de blivit helt klara i mitten och ändå inte för mörka utanpå?

  1. Vad roligt att du uppskattar receptet 😍
   Jag har ingen varmluft i min ugn utan bara över- och undervärme. Lycka till 😀

 2. Hej!
  Har just löpt pkt. blandade bönor/kikärtor
  Affären hade inte vita bönor (kan du tänka Dig?!) …. jag ska plocka ut de röda

  Mitt problem är att jag inte ha äppelcider vinäger hemma ….. kan jag använda jos av färsk pressad citron?

  1. Nämen, vad märkligt att de inte hade vita bönor men det blir säkert lika bra med de du köpt 👍🏻 Jag har inte provat med något annat än äppelcidervinäger så jag vågar inte svara på hur det blir utan… Berätta gärna hur det blev om du testar med citron 😊 Lycka till!

 3. Hej! Jag har bakat dina bön bröd flera gånger men de flyter bara ut o blir platta? Jag har haft i 2,5 msk fiberhusk o mer bakpulver men det blir ingen skillnad? Vad gör jag för fel? Hälsningar Cicki

  1. Men så trist… Jag har faktiskt ingen aning om varför de gör så… Har du väldigt stora ägg? Isåfall kan du kanske minska ner med ett. Är bönorna ordentligt avrunna så smeten/degen inte bli för blöt? Du kanske ska låta smeten svälla ytterligare en stund innan du formar och gräddar bullarna… Lycka till om du provar igen. Kram

 4. Hej! Har provat att baka en omgång nu och väntar spänt på att få smaka dem. Har du provat att frysa dem? Tänker att man kanske kan plocka fram vartefter i så fall. 😀

 5. Jag älskar det här receptet! Har gjort massor av olika bröd av det. Favoriten är tekakor med oregano i. Samma recept, fast jag plattar till dem och kortar ner tiden i ugnen bara. Supergoa!

 6. Fann plötsligt detta recept, lät både gott & enkelt. Nu precis bakat & smakat. Så goda & enkla att göra. Följde receptet, men valde att ha lite oregano i bullarna. Mums & Tack👍

 7. Hej.
  Tror du att man kan ha i honung istället för sötströ? Har tänkt göra dom nu ikväll och har inte möjlighet att fara och handla sötströ.

  1. Nja, så värst hård brukar inte min bli. Lite fast och kletig, formar bullar lättast med fuktade händer. Lycka till 😊

   1. Mina blev jo inte så fina som på bilden,men dom går jo bra och eta,dom blir säkert bettre nesta gong,tack for reseptet.😊👍

 8. Hej
  Försökte baka dessa precis, men hur gör ni för att forma dessa. Min deg var alldeles för lös för att forma någonting. Bönorna var avruna och jag gjorde precis som der står…hällde degen i en form, sen får vi se…

  1. Låt smeten stå och svälla en stund så blir den tjockare. Fukta gärna händerna med lite vatten så går det lättare att forma runda bullar. Lycka till :)

 9. Hej!
  Fick tips av en kompis att testa ditt recept. Och svängde ihop en sats till middagssoppan!

  Så himla enkelt att göra och så väldigt gott, som ny inom vv och med typ 1 diabetes så kan jag verkligen rekommendera andra att testa ditt recept (tipsat flera stycken redan) Noll effekt på blodsockret! Tack för ett underbart recept! 😀 <3

 10. Hej!
  Hittade detta receptet idag – ska bli spännande att testa!
  En fråga bara – måste man ha i sötströ?
  Det är inget jag har hemma, så jag tänkte om man helt enkelt kan utesluta det?

  Tack på förhand!

  1. Hej!
   Vad roligt att du hittat hit, välkommen 😊 Du kan utesluta sötströ. Det är en smaksak om man vill ha det eller inte. Jag tycker det funkar lika bra utan. Lycka till 😍

 11. Hej!
  Jag har gjort med kikärtor. Gjorde hamburgerbröd.
  Sen gjorde jag egna hamburgare med 5% nötfärs 125 gr så det behöver ju inte bli så många sp. Men jag tycker att brödet blir lite svampigt, har du något tips. 😊

  1. Hej 🙂
   Jag upplever inte brödet som svampigt så jag har tyvärr inget tips. Kan det bero på kikärterna kanske? Testa med bönor och se om du upplever det också som svampigt. Lycka till 🤗

  1. Hej 😊
   Vad roligt att du uppskattar bullarna. Har du testat med morötter i? Blir supergott det också 👍🏻

 12. Hej tack för det underbara receptet. Jag har bakat bönbröd jätte många gånger och provat olika varianter vita bönor, kikärtor, svarta bönor, mix bönor och kikärtor allt perfekt. Just nu bakar jag den fjärde mängd så att jag kan frysa dem till denna månad. Idag testar jag med en ägg gula och 1,5 dl ägg vita, dem är fortvarande i ugnen men ser perfekta ut. Jag vill en gång till tacka dig för receptet. By the way min man har diabetes typ 2 och bullarna påverkar inte negativt på hans blod socker.

  1. Tack för din återkoppling ❤️
   Så roligt att höra att de fungerar så bra för din man.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons