?
Godmorgon!
Idag firar vi söndag med en riktigt härlig pannkaksfrukost. Ludvig har länge önskat att vi ska ha hotellfrukost så idag fick det bli en hotellfrukost light och då barnen älskar pannkakor så blev de båda mer än nöjda. Jag älskar bananplättar och idag testade jag att krydda dem med kardemumma. Det blev toppenbra så det måste ni testa. Kände faktiskt ingen direkt banansmak heller utan kardemumman tog över så ni som inte är så förtjusta i just banan kan ju med fördel testa att krydda med kardemumma och se om det funkar för er.
Bananplättar med kardemumma (2 pers)
2 bananer
4 ägg
1 msk fiberhusk
3/4 tsk kardemumma
Gör så här:
Mixa allt till en slät smet.
Klicka ut små plättar på medelvarmt järn och stek dem gyllene på varje sida.
Pannkakor
5 ägg
5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Gör så här:
Vispa ihop allt till en jämn smet och stek pannkakorna i varmt järn, gärna med smör för att få dem så där krispiga och härliga runt om.
Jag åt de goda kardemummaplättarna med vaniljkvarg och en klick proteinella. Så gott!! ❤️
Viktväktare: Bananplättarna/kardemummaplättarna är fria. Lägg till sp för eventuellt stekfett.
Nehepp, nu ska jag göra mig iordning för en pw tillsammans med syrran. I eftermiddag ”kidnappar” vi vår lilla mamma och tar med henne på äventyr. Det ser vi fram emot ??? Önskar er alla en riktigt fin söndag!
Kram Annika