?
Hej på er i sommarvärmen!
Om jag skulle nämna en smak som är sommar för mig så skulle jag nog säga jordgubbar ? Så somrigt och gott och idag blev jag sugen på att baka något med detta goda bär. I trädgården växer där inga jordgubbar ännu, men i frysen fanns det ett gäng så de plockade jag fram och använde i min kaka. En härligt kladdig kaka som smakade så mycket sommar ?
Kladdig jordgubbskaka (ca 6 port)
3 ägg
2 msk sötströ
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 200 gr jordgubbar
Gör så här:
Rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
Dela och separera äggen, gula och vita för sig.
Vispa äggvitan tillsammans med 1 msk sötströ till en fast marängsmet.
Vispa samman äggulor, 1 msk sötströ, vetemjöl och bakpulver. Det blir en tjock och trög smet.
Rör/vispa sedan samman äggvitevispet och äggulesmeten.
Vänd ner jordgubbarna i smeten.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform (ca 21 cm i diameter) och häll ner smeten i denna.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 15-20 minuter.
Färdiggräddad!
Tänk på att frysta jordgubbar är betydligt blötare än färska vilket gör att kakan kan behöva lite längre gräddningstid om du använder frysta. Eller också tar du ut den efter en kvart och njuter av en extra kladdig kaka som vi gjorde ? Ät som den är eller med en kula glass till. Gott vilket som.
Viktväktare: Hela kakan ger 6 sp.
Kram Annika
Det låter otroligt gott! Nu har jag och barnen en deal att inte äta godis, glass, kakor eller tårta fram till sommarlovet, men sedan ska jag absolut testa!
Låter som en bra deal ???
Prenumerera