Mums ?
Nu är det verkligen rabarbertider och då vi i denna familj älskar denna goda delikatess i alla dess former så kan ni tro att det bakas nu ? Jag kommer att dela alla goda recept med er och först ut är denna lite nyttigare och sockerfria goding. Vill man byta ut sötströt mot vanligt socker så funkar det perfekt!
Kladdig rabarberkaka med marängtäcke (ca 3-4 port)
1-2 rabarberstjälkar
2 ägg
2 msk sötströ
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Rensa och skär upp rabarberna i små bitar.
Dela och separera äggen, gula och vita för sig.
Vispa äggvitan tillsammans med 1 msk sötströ till en fast marängsmet.
Vispa samman äggulor, 1 msk sötströ, vetemjöl och bakpulver. Det blir en tjock och trög smet. Vispa sedan ner hälften av marängen i äggulesmeten.
Vänd ner rabarberna.
Häll över smeten i en ugnssäker form (ca 15 cm x 15 cm)
Lägg över resten av marängen.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 15 minuter.
Får marängen för mycket färg så lägg över ett bakplåtspapper.
Färdiggräddad!
Ni måste testa denna! Så enkel och så god? Uppskattades av hela gänget här hemma. Vi åt den som den var rakt upp och ner men jag kan tänka mig att en klick vaniljglass till hade blivit pricken över i.
Viktväktare: Det enda som kostar i denna goding är vetemjölet, så 3 sp för hela kakan.
Kram Annika
Ser fantastiskt smarrig ut!! Skall direkt ut o plocka rabarber i trädgården så blir det gofika till eftermiddagskaffet;-)
Härligt ? Hoppas du kommer gilla den ?
Den ser så god ut, tack för tipset! ?? Nu står min i ugnen! ?
Mums ??
Ska testa den idag. Låter jättegott. ?
Vad roligt ? Hoppas du kommer gilla den ?
Ska prova denna idag?låter super smarrigt?Hade man kunnat förbereda allt men vänta med att ställa in den i ugnen på några timmar??
Vad roligt! Den är verkligen jättegod ? Jag vågar dock inte svara på hur den blir av att stå ett par timmar innan du gräddar den då jag inte testat detta… Kanske bättre att göra klart och grädda den och sen låta den stå. Jag tycker den är lika god ljummen som kall. Lycka till ?
Vilket mjöl kan fungera om man vill göra den glutenfri?
Det vågar jag inte riktigt svara på då jag inte testat… Kanske Sempers Fin mIx? Jag har använt den till andra bakverk men inte just till denna. Berätta gärna hur det blev om du testar. Lycka till!
Tack så jättemycket! Blev supergod!
Tack även för andra härliga recept
Tack för din uppskattning ❤️