Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Annons

Kladdig rabarberkaka med marängtäcke – nyttigare variant

nyttig_rabarberkaka_rabarberkladdkaka_marangtacke_viktvaktare_viktvaktarna_sockerfri_baka_sockerfritt_rabarber

Mums 💗

Nu är det verkligen rabarbertider och då vi i denna familj älskar denna goda delikatess i alla dess former så kan ni tro att det bakas nu 😍 Jag kommer att dela alla goda recept med er och först ut är denna lite nyttigare och sockerfria goding. Vill man byta ut sötströt mot vanligt socker så funkar det perfekt!

Kladdig rabarberkaka med marängtäcke (ca 3-4 port)

1-2 rabarberstjälkar

2 ägg

2 msk sötströ

0,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Gör så här:

Rensa och skär upp rabarberna i små bitar.

Dela och separera äggen, gula och vita för sig.

Vispa äggvitan tillsammans med 1 msk sötströ till en fast marängsmet. 

Vispa samman äggulor, 1 msk sötströ, vetemjöl och bakpulver. Det blir en tjock och trög smet. Vispa sedan ner hälften av marängen i äggulesmeten.

nyttig_rabarberkaka_rabarberkladdkaka_marangtacke_viktvaktare_viktvaktarna_sockerfri_baka_sockerfritt_rabarber

Vänd ner rabarberna.

nyttig_rabarberkaka_rabarberkladdkaka_marangtacke_viktvaktare_viktvaktarna_sockerfri_baka_sockerfritt_rabarber

Häll över smeten i en ugnssäker form (ca 15 cm x 15 cm)

nyttig_rabarberkaka_rabarberkladdkaka_marangtacke_viktvaktare_viktvaktarna_sockerfri_baka_sockerfritt_rabarber

Lägg över resten av marängen.

Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 15 minuter.

Får marängen för mycket färg så lägg över ett bakplåtspapper.

nyttig_rabarberkaka_rabarberkladdkaka_marangtacke_viktvaktare_viktvaktarna_sockerfri_baka_sockerfritt_rabarber

Färdiggräddad!

nyttig_rabarberkaka_rabarberkladdkaka_marangtacke_viktvaktare_viktvaktarna_sockerfri_baka_sockerfritt_rabarber

Ni måste testa denna! Så enkel och så god😍 Uppskattades av hela gänget här hemma. Vi åt den som den var rakt upp och ner men jag kan tänka mig att en klick vaniljglass till hade blivit pricken över i.

Viktväktare: Det enda som kostar i denna goding är vetemjölet, så 3 sp för hela kakan.

Kram Annika

10 reaktioner på ”Kladdig rabarberkaka med marängtäcke – nyttigare variant

  1. Ser fantastiskt smarrig ut!! Skall direkt ut o plocka rabarber i trädgården så blir det gofika till eftermiddagskaffet;-)

  2. Ska prova denna idag👍låter super smarrigt😋Hade man kunnat förbereda allt men vänta med att ställa in den i ugnen på några timmar??

    1. Vad roligt! Den är verkligen jättegod 😍 Jag vågar dock inte svara på hur den blir av att stå ett par timmar innan du gräddar den då jag inte testat detta… Kanske bättre att göra klart och grädda den och sen låta den stå. Jag tycker den är lika god ljummen som kall. Lycka till 🙂

    1. Det vågar jag inte riktigt svara på då jag inte testat… Kanske Sempers Fin mIx? Jag har använt den till andra bakverk men inte just till denna. Berätta gärna hur det blev om du testar. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons