Hej tisdag!
Soligt och fint i Skåne idag, visst blir man glad!! Tänk vilken inverkan ljuset har på humöret. Härligt ?
I helgen som gick gjorde jag en fantastiskt god gryta med fläskfilé. Väldigt enkel men så god! Denna måste ni bara testa. Fläskfilén går bra att byta ut mot både kyckling och oxkött. Jag har dock inte testat något vegetariskt alternativ så gör ni det kan ni väl berätta hur det blev.
Fläskfilégryta (6 pers)
1 kg fläskfilé
250 gr champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
1 msk worsestershire sauce
3 tsk dijonsenap
salt/peppar
sojakulör
Gör så här:
Putsa och skär upp filén i mindre bitar.
Rensa och dela champinjonerna i fjärdedelar. Finhacka löken.
Bryn kött, champinjoner och lök tills köttet fått lite stekyta. Krydda med salt och peppar.
Rensa paprikan och skär i bitar. Lägg ner i grytan.
Häll över matlagningsgrädden och rör ner worsestershire sauce och dijonsenap.
Låt allt koka samman en stund och häll i lite sojakulör om du tycker det behövs. (Påverkar inte smaken endast färgen på såsen.)
Servera med pasta, pressad potatis eller ris. Jag åt med blomkålsris (<- klicka för recept) medan övriga i familjen hade ”vanligt” ris.
Viktväktare: Fläskfilé 15 sp, Milda mat extra 4 % 11 sp, övrigt fritt. Hela grytan blir 26 sp och är ni 6 personer som delar så blir det 4 sp/portion. Lägg till sp för det tillbehör du väljer, blomkålsris är fritt.
Testa nu denna gryta. Enkel men, som sagt, supergod!!
Kram Annika