Åh ❤️
Kan helt klart vara den godaste glassdessert jag ätit ?
Hej på er!
Idag min vänner tänkte jag bjuda er på en riktigt god dessert. Den seglade snabbt in på topplistan över det godaste jag ätit i dessertväg. Ni måste testa, lova mig det!
Nutellasemifreddo (ca 10 personer)
2 marängbottnar (finns att köpa färdiga i butik)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
1 burk nutella (350 gr)
Gör så här:
1. Separera äggen och lägg vitorna och gulorna för sig i vars en skål.
2. Vispa vitorna och 1 msk socker till hårt skum.
3. Vispa gulorna och 1 msk socker fluffigt.
4. Vispa grädden tills du kan göra toppar med den.
5. Lägg den ena marängbottnen i en springform (24 cm).
6. Krossa den andra marängbottnen till småbitar.
7. Värm nutellan så den blir ljummen. Jag värmde hela burken ca 20 sekunder i micron sen var den följsam och lätt att använda.
8. Vänd ihop äggvitor, äggulor, grädde och blanda ner marängkrosset.
8. Ringla ner den ljumna nutellan och rör försiktigt.
9. Häll över smeten i sprinformen och ställ i frysen minst 5 timmar.
Ta fram 20 minuter innan servering så hinner nutellasemifreddon tina lite och smakerna komma till sin rätt.
Mmmm ?
Servera med färska bär, varma hallon eller ät som den är. Det enda du behöver tänka på när det gäller denna ljuvliga dessert är att den är så god att det nästan är omöjligt att sluta äta ?
Kram Annika