Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Välkomna in till Mollys rum ?

lightbox_ljuslada_mollys_rum_stuva_ikea_hushylla_nyponros_barnrum_flickrum_interior_for_girls_kids

garderob_walk_in_closet_bygg_sjalv_diy_tradbackar_gardiner_bygg_en_vagg

Då var det dags för en kik på den här lilla pinglans rum. Ni kan tro att hon är nöjd. Ett helt ”nytt” rum med små enkla medel som ni nu ska få se. Det hela började med att vi skulle städa och rensa ut ordentligt på hennes rum och slutade med att vi byggde en liten walk in closet, möblerade om och bytte ut några möbler. Ja, tänk så det kan bli ?

Mollys har länge önskat att få ha sina kläder uppe på rummet. Jag har för enkelhetens skull haft dem i en garderob nere i tvättstugan men det är klart, är högsta önskan inte större än så så är det klart att jag kan uppfylla den. Som det såg ut i hennes rum då så fanns det ingen plats för henne att förvara kläderna så en rejäl utrensning var tvungen. När vi pratade om detta satte hon fart direkt. Ut med saker hon inte behövde, allt för att frigöra yta. Gullungen ? Hur det såg ut i rummet innan förvandlingen tog fart och en bit in i den kan ni se om ni klickar här. 

Nu tycker vi oss vara färdiga med renoveringen och idag ser det ut såhär:

garderob_walk_in_closet_bygg_sjalv_diy_tradbackar_gardiner_bygg_en_vagg_dagbadd_hemnas_tavelhylla_tavellist

garderob_walk_in_closet_bygg_sjalv_diy_tradbackar_gardiner_bygg_en_vagg_dromfangare

Sängen flyttades till väggen där skrivbordet tidigare stod. Hennes hylla med pennor och annat småkrafs som satt på denna vägg plockades ner och en tavellist kom upp istället. Hon fick även upp en drömfångare där hennes Frosttavla tidigare satt.

garderob_walk_in_closet_bygg_sjalv_diy_tradbackar_gardiner_bygg_en_vagg_ljusbollar_spegel_med_silverram

Mitt emot sängen under snedtaket byggde vi hennes walk in closet. Vi satte upp en vägg som en förlängning till väggen i kupan, målade denna i samma färg som hennes väggar och fäste sedan upp en gardinstång med våra gamla köksgardiner som draperi för kläderna. Fiffigt och allt gjordes med saker som fanns hemma ?

Den fina spegeln har jag tidigare haft i sovrummet men efter att vi gjorde om där så försvann väggytan till den så den fick komma upp här istället. Mollys idé med spegeln och visst blev det bra! Ljusbollarna som ligger runt spegeln tänkte jag fästa ovanför draperiet med Molly ville hellre ha dem runt spegeln så så fick det bli. Hon fick en väldigt mysig hörna här måste jag säga.

stringhylla_barnrum_interior_for_flickor_kids_girls_snoglob_ljusbollar_smyckeskrin_som_spelar_goebel_figurin

stringhylla_barnrum_interior_for_flickor_kids_girls_snoglob_ljusbollar_smyckeskrin_som_spelar_goebel_figurin

På väggen mitt emot sängens fotända, precis till höger när man kommer in i rummet, satte vi upp en stringhylla. Denna hylla har stått ouppackad bakom dörren i sovrummet sen i höstas då jag kom över den till ett bra pris. Har inte hittat rätt plats till den förrän nu och vilken tur sen, här passar den perfekt! I hyllan har Molly bland annat ställt sin snöglobssamling. Visst är den fin. Hon, precis som jag, älskar snöglober och magin som följer med dem. Jag har några stycken jag också men ingen så imponerande samling som Mollys.

lightbox_ljuslada_mollys_rum_stuva_ikea_hushylla_nyponros_barnrum_flickrum_interior_for_girls_kids_frost_frozen_slott_barbieslott

frost_frozen_frostslott_bell_skonheten_och_odjuret_skrallan_hast_barnrum_flickrum

Fortsätter vi väggen fram som stringhyllan sitter på så hittar vi skåpen som Molly förvarar leksaker i följt av hennes Frostslott. Tidigare stod det ytterligare ett sådant här skåp bredvid dessa men efter utrensningen så behövdes det inte längre och fick hitta en ny plats i huset.

barnrum_skrivbord_flickrum_moppebyra_interior_for_kids_nyponros_bygg_en_vagg_diy_walk_in_closet

barnrum_skrivbord_flickrum_moppebyra_interior_for_kids_nyponros_bygg_en_vagg_diy_walk_in_closet

barnrum_skrivbord_flickrum_moppebyra_interior_for_kids_nyponros_bygg_en_vagg_diy_walk_in_closet_skriva_saga

Vi är nu i kupan och på motsatt vägg mot förvaringsskåpen står skrivbordet. Det är alltså denna vägg vi har förlängt och framför förlängningen står den lilla vita hurtsen med minibyrån på. Här vid skrivbordet sitter Molly mycket och pysslar, ritar och skriver. Just nu är hon i full gång att skriva en bok om våra små kaniner. Hon har vikt och häftat ihop några ritpapper som hon skriver och ritar i. Så gulligt ?

tavellist_traangel_barnrum_flickrum_inred_rum_till_flicka_interior_for_kids_girls

Ja, vad tycks? Visst blev det fint! Jag förstår att Molly är nöjd och trivs här i sitt nyfixade rum. Rummet känns betydligt mycket mer harmoniskt och lugnt nu än tidigare. Det blev en rejäl uppfräschning med små enkla medel och det enda vi lagt ut på rummet i pengaväg är 149 kr för ljusbollarna. Allt annat fanns hemma. Skivan och reglarna till väggen stod i garaget. Gardinstången och gardinerna låg i klädkammaren. Stringhyllan, tavellisten och spegeln gömde sig i vårt sovrum och väggfärgen hade jag kvar en halv burk sen vi målade rummet till henne för några år sedan. Allt annat hade hon redan på sitt rum. En billig och bra renovering, tänk om det alltid vore så ?

Kram Annika

4 reaktioner på ”Välkomna in till Mollys rum ?

  1. Fint, jag förstår att lilla prinsessan är nöjd ?
    Väldigt behaglig färg på väggarna. Kanske något för min lilla flicka… Vad är det färgkod?
    Kram och trevlig lördag

    1. Tack, vi är så nöjda ?
      Väggfärgen kommer från Rusta och heter Nyponros. Visst är den fin, väldigt mjuk och fin.
      Kram och en fin lördag till dig också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *