Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Annons

Mandelkaka med smak av semla

mandelkaka_glutenfritt_glutenfri_sockerfri_semmelkaka_semlekaka_mon_amie_kakfat_pa_fot

😍❤️

Testade en ny kaka, sockerfri och glutenfri. Jag kan lova att den gick hem här hemma. Ludvig älskade den och sa att den smakade precis som semlor fast godare. Det tog jag som ett gott betyg och vill såklart även bjuda er på denna lite nyttigare kaka med smak av semla 😀 Varsågoda:

Mandelkaka

4 ägg

3 msk sötströ (funkar fint med vanligt socker också)

0,5 dl lättmjölk

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1,5 tsk kardemumma

Gör så här:

Vispa ägg och sötströ poröst.

Häll i övriga ingredienser och rör samman till en jämn smet.

mandelkaka_glutenfri_sockerfri_semmelkaka_semlekaka_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_pointsberaknat_recept

Fäst ett bakplåtspapper i en springform ( min mäter 24 cm i diameter) och häll ner smeten.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader ca 18 minuter. Kakan ska vara torr i mitten, då är den klar.

mandelkaka_glutenfri_sockerfri_semmelkaka_semlekaka_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_pointsberaknat_recept

Färdiggräddad!

mandelkaka_glutenfritt_glutenfri_sockerfri_semmelkaka_semlekaka_mon_amie_kakfat_pa_fot_viktvaktare_viktvaktarna_wwflex_points_beraknat_recept

Pudra florsocker över och spritsa lite vispgrädde på innan servering om så önskas. Mums!

Viktväktare: Lättmjölken 1 sp och mandelmjölet 18 sp vilket ger 19 sp för hela kakan. Jag delade min i 12 bitar vilket ger knappt 2 sp (1,5) per bit. Lägg sedan till sp för grädden om du väljer att ha det till.

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons