Mums!
Onsdag / lillördag och vad passar bättre att fira det med än en mumsig, kladdig kaka med smak av höstiga päron!? Håll till godo:
Päronkladdis
1 medelstort päron
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
100 gr smör
2 tsk vaniljsocker
– – –
ca 2 tsk Kanel
ca 2 tsk kardemumma
ca 1 msk rörsocker
Gör så här:
Skala, rensa och skiva upp päronet. Pudra över kanel och kardemumma. Ställ åt sidan medan du gör kaksmeten.
Kakan:
Smält smöret i en kastrull stor nog att rymma smeten.
När smöret smällt tillsätter du de övriga ingredienserna (utom kanel, kardemumma och rörsocker) och rör allt till en jämn smet.
Fäst ett bakplåtspapper i en springform (ca 21 cm) och häll ner smeten.
Lägg ner päronskivorna i kaksmeten.
Pudra kanel, kardemumma och rörsocker över.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.
Färdiggräddad!
En riktigt god och kladdig päronkaka med lite krispig yta. Perfekt att använda våra fina svenska höstpäron till. Har du inga päron funkar det alldeles utmärkt att använda äpplen istället. Minst lika gott 🙂
Kram Annika