Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Kladdkaka med päron

vit_kladdkaka_med_päron_kanel_och_kardemumma_vitt_tartfat_pa_fot

Mums!

Onsdag / lillördag och vad passar bättre att fira det med än en mumsig, kladdig kaka med smak av höstiga päron!? Håll till godo:

Päronkladdis

1 medelstort päron

3 ägg

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

100 gr smör

2 tsk vaniljsocker

– – –

ca 2 tsk Kanel

ca 2 tsk kardemumma

ca 1 msk rörsocker

Gör så här:

vit_kladdkaka_med_päron_kanel_och_kardemumma_skarbrada_i_tra

Skala, rensa och skiva upp päronet. Pudra över kanel och kardemumma. Ställ åt sidan medan du gör kaksmeten.

Kakan:

Smält smöret i en kastrull stor nog att rymma smeten.

När smöret smällt tillsätter du de övriga ingredienserna (utom kanel, kardemumma och rörsocker) och rör allt till en jämn smet.

Fäst ett bakplåtspapper i en springform (ca 21 cm) och häll ner smeten.

vit_kladdkaka_med_päron_kanel_och_kardemumma_springform

Lägg ner päronskivorna i kaksmeten.

Pudra kanel, kardemumma och rörsocker över.

Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.

vit_kladdkaka_med_päron_kanel_och_kardemumma_vitt_tartfat_pa_fot

Färdiggräddad!

En riktigt god och kladdig päronkaka med lite krispig yta. Perfekt att använda våra fina svenska höstpäron till. Har du inga päron funkar det alldeles utmärkt att använda äpplen istället. Minst lika gott 🙂

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *