Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt härligt krispig marängbakelse. Marängen har smak av lakrits och toppas sedan med ljuvlig vaniljkräm och hallon. Blir inte mycket bättre än så kan jag lova. Denna är bakad med sötströ istället för vanligt socker. Vill du ha vanligt socker så byt rakt av, det fungerar hur bra som helst. Testa!!
Marängbakelse (5 st)
2 äggvitor
0,5 dl sötströ
0,5 msk lakritspulver
Gör så här:
Vispa äggvitan i en ren och torr skål, när den börjar skumma tillsätter du sötningen lite i taget. Vispa smeten tills den är tjock och glansig. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att marängen glider ut.
Vänd försiktigt ner lakritspulvret i marängsmeten med en slickepott.
Spritsa/klicka ut fem runda maränger på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen, 100 grader i ca 40-45 min.
Färdiggräddade!
Fyllning:
Vaniljkräm/vaniljvisp/vaniljkvarg
Hallon
Lägg på ett härligt lager av vaniljkräm och toppa med hallon.
Ät och njut!!
Till dessa maränger använde jag Lakritsfabrikens lakritspulver. Det fungerar fint med vilket lakritspulver som helst även eget som du till exempel kan göra av att mortla turkisk peppar.
Viktväktare: Jag räknar inget på lakritspulvret då det är så liten mängd man äter så marängen är fri 🙂 På min marängbakelse hade jag 0,5 dl yoghurtkvarg vanilj vilket gav 1 sp, hallonen är fria. Allt som allt 1 sp för denna lyxiga bakelse!!
Kram Annika