Mums!
Min vitkålsgratäng är ett av mina absolut mest sökta recept. Den är verkligen så supergod och passar till det mesta. Jag brukar så gott som alltid göra den som ett alternativ till potatisgratäng när vi grillar. Testa det om ni inte redan gjort det. Jag har ändrat lite i receptet, lagt till och dragit ifrån och nu senast gjorde jag en vitkål- och köttfärsgratäng. Det är ju så fiffigt med allt i ett liksom. Gratängen fick full pott här hemma och alla åt med god aptit, liten som stor. Självklart delar jag receptet med er 🙂
Vitkåls- och köttfärsgratäng
600 gr nötfärs
ca 2 liter strimlad vitkål
1 gul lök
några vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
200 gram riven ost
salt, peppar och chiliflakes
Gör så här:
Bryn färsen, krydda på önskat sätt, ställ åt sidan.
Strimla ner kålen och hacka både gul och vit lök.
Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Blanda ner köttfärsen i kålblandningen, häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
Häll över kål- och köttfärsblandningen i en ugnssäker form och lägg på osten.
Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter på 225 grader.
Gratängen ska bubbla upp och få fin färg – sen är den färdig att avnjutas!
Mums!!
Viktväktare: Nötfärs 5 % 13 sp, Milda mini mat 4 % 5 sp, Arla köket riven mager ost 12 % 13 sp = 31 sp för hela gratängen. Jag tycker den är lagom till 6 personer och då får du en portion för dryga 5 sp.
Testa nu denna, så god!!
Kram Annika
Denna ska jag verkligen prova, helt i min smak
Åh vad roligt! Tack för din uppskattning ?
Så roligt jättegod!! Både min man och jag tyckte det var ett fantastiskt recept!! Tack!! ?
Härligt att höra ? Tack för er uppskattning ?
Favorit jag gjort
i repris ? Tack för receptet ?
Tack för din uppskattning ?
Tack för en god recept.En av de bästa maträtt jag ätit. Favorit!
Tack, vad roligt att höra ??
Jag brukar även lägga i spröda morötter eller morotsstavar i gratängen, det adderar lite sötma. Och kryddar med massor av vitpeppar. Mums!
Mums ?