Annons

Västerbottenspaj – paj utan pajskal

vasterbottenspaj_utan_pajskal_glutenfri_glutenfritt_viktvaktarna_viktvaktare

Efter det fantastiska gensvaret jag fick på min kantarellpaj utan pajskal så tänkte jag att jag måste ju bara testa att göra en västerbottenspaj utan pajskal också :) Sagt och gjort! Den blev toppen den med. Testa!!

Västerbottenspaj utan pajskal (ca 4-5 portioner)

4 ägg

2,5 dl matlagningsgrädde

3 dl riven västerbottensost (eller annan vällagrad ost)

salt, peppar, chiliflakes

Gör så här:

Blanda samman ägg, grädde och ost.

Krydda efter smak.

Häll ner blandningen i en pajform (min form mäter 28 cm i diameter).

Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.

Pajen ska ha stannat och fått fin färg, då är den färdig.

vasterbottenspaj_paj_utan_pajskal_glutenfri_viktvaktare_lchf

Yummi <3

Snabbt, lätt och så gott. Lite som en omelett fast med pajkänsla. Perfekt om du är känslig mot gluten då den är glutenfri. Jag gjorde pajen med lätta produkter men byter du ut mot fullfett så har du en paj som passar dig som äter lchf. Bra va!?

Viktväktare: 2,5 dl milda minimat 4 % 6 sp, 3 dl riven ost 17 % 8 sp = 14 sp för hela pajen. Äter du en femtedel av pajen ger det dig knappt 3 sp och delar du den i fjärdedelar blir en bit knappt 4 sp. Det kan vara lite klurigt att hitta fettsnål västerbottensost men pajen blir precis lika god med en annan vällagrad ost.

Ha nu en fortsatt fin dag.

Kram Annika

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com