Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Hemkokt flädercurd / fläderblomscurd

flader_fladercurd_koka_egen_curd_frulilja

Åh vilken ljuvlig somrig liten kräm!

Syran möter sötman i en så len, somrig och fin smak. Konsistensen är perfekt krämig. Ja, ni hör, denna måste ni testa. Att den sedan är superlätt och supersnabb att göra är ju bara ytterligare ett plus 🙂

Flädercurd (ca 3 dl)

3 ägg (hela ägg)

1 dl strösocker

1,5 dl fläderblomssaft (koncentrat)

50 gr smör

Gör så här:

Vispa upp äggen lätt.

Rör ihop ägg, socker och fläderblomssaft i en skål.

Värm över vattenbad. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Det tar ca 5-7 minuter.

Ta skålen från värmen och klicka ner smöret.

Rör samman allt till en jämn och slät kräm/curd.

Häll upp i en steriliserad glasburk. Förslut locket direkt och ställ svalt.

Flädercurden håller ca 2 veckor i kylskåp.

(Under tiden som du gör krämen värmer du din väl rengjorda glasburk i ugnen på 125 grader så att den steriliseras.)

koka_egen_curd_fladerblomscurd_fladercurd

Jag använde min egen fläderblomssaft (<- klicka för recept) men det fungerar såklart lika bra med köpt saft. Tänk på att använda saften outspädd annars blir där ingen direkt smak på curden.

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *