Åh vilken ljuvlig somrig liten kräm!
Syran möter sötman i en så len, somrig och fin smak. Konsistensen är perfekt krämig. Ja, ni hör, denna måste ni testa. Att den sedan är superlätt och supersnabb att göra är ju bara ytterligare ett plus 🙂
Flädercurd (ca 3 dl)
3 ägg (hela ägg)
1 dl strösocker
1,5 dl fläderblomssaft (koncentrat)
50 gr smör
Gör så här:
Vispa upp äggen lätt.
Rör ihop ägg, socker och fläderblomssaft i en skål.
Värm över vattenbad. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Det tar ca 5-7 minuter.
Ta skålen från värmen och klicka ner smöret.
Rör samman allt till en jämn och slät kräm/curd.
Häll upp i en steriliserad glasburk. Förslut locket direkt och ställ svalt.
Flädercurden håller ca 2 veckor i kylskåp.
(Under tiden som du gör krämen värmer du din väl rengjorda glasburk i ugnen på 125 grader så att den steriliseras.)
Jag använde min egen fläderblomssaft (<- klicka för recept) men det fungerar såklart lika bra med köpt saft. Tänk på att använda saften outspädd annars blir där ingen direkt smak på curden.
Kram Annika