Mums!
Torsdagkväll och kylen ekar tom. Lite köttfärssåsrester från igår som räcker lagom till barnen. Vad ska jag hitta på till maken och mig??? Äggröra! Snabbt, lätt, mättande och så gott. Det blev en röra a la Cajsa Vargs ”man tager vad man haver”. Oplanerat utan några direkta råvaror hemma så blev detta en perfekt och faktiskt riktigt god kvällsmat. Testa så får ni se 🙂
Äggröra med tomat och skinka (1 portion)
2 ägg
5 skivor rökt påläggsskinka (jag använde Ica´s)
1/2 dl riven ost
5 cocktailtomater
1/4 dl mjölk
salt, peppar och persilja efter smak
Gör så här:
Hacka/skär skinka och tomater i mindre bitar.
Rör ihop alla ingredienser i en skål och häll sedan upp på medelvarm stekpanna. Stek och rör runt i äggröran hela tiden tills den stelnat till lagom krämig konsistens.
Servera, ät och njut!
(Viktväktare: Ägg 4 sp, skinka 1sp, riven ost 17% 1 sp, lättmjölk 1 sp = 7 sp/portion och 3 sp med wwflex!!)
Kram Annika