Annons

Bästa tårtbotten!

baka_basta_tartbotten_toppenrecept_vit_choklad_rosa

Jag har länge använt mig av receptet med tre lika (<- klicka för recept) då jag gjort tårtbottnar och varit väldigt nöjd med detta, men nu har jag minsann ett ännu bättre recept. Självklart ska jag dela med mig så ni också kan göra de fluffigaste, högsta och godaste tårtorna :)

springform_hog_tartbotten_basta_receptet

Då bottnen blir hög förbereder jag min springform med att klä den med bakplåtspapper så smeten inte rinner över när den växer. Jag spänner även fast ett papper i botten så blir tårtbotten lätt att ta av. Springformen jag använder till detta recept mäter 21 cm i diameter.

Tårtbotten

4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

Gör så här:

vispa_agg_och_socker_porost_basta_tartbotten

Visp ägg och socker vitt och pösigt. Jag vispar ca 10 minuter med elvisp.

sikta_torra_ingredienser_basta_tartbotten_hog_och_fluffig

Blanda de torra ingredienserna och sikta ner de i äggsmeten. Blanda samman.

basta_tartbotten_aggsmet_hog_fluffig

Häll ner smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 35-40 minuter. Kakan ska vara torr i mitten, då är den klar. Öppna inte ugnsluckan förrän minst 20 minuter har gått, annars sjunker den ihop.

basta_tartbotten_hog_fluffig_godaste

Färdiggräddad!

Ta loss kakan ut formen och låt svalna helt innan du delar den. Den kan med fördel frysas och sedan delas halvtinad.

basta_gadaste_tartbotten_hog_fluffig

Visst är den fin!?

Jag är så nöjd med detta recept och tror faktiskt inte att jag kommer att gå tillbaka till tre lika även om jag var väldigt nöjd med det också…

Som ni ser på översta bilden gjorde jag tre tårtbottnar efter detta recept inför barnens kalas. En vit, en rosa och en choklad. Till den rosa följde jag ovanstående recept men la till några droppar röd pastafärg för att få den rosa nyansen på bottnen. Chokladtårtan gjorde jag såhär:

Chokladtårtbotten

4 ägg

2 dl socker

3/4 dl vetemjöl

3/4 dl potatismjöl

1/2 dl kakao

2 tsk bakpulver

Följ sedan gör så här beskrivningen ovan.

Lycka till med era tårtor!!

Kram Annika

4 reaktioner på ”Bästa tårtbotten!

  1. Hej, min tårtbotten sjunker ihop endel i mitten, sidorna är höga och fina och den är fluffig och fin, fast att själva mitten sjunker ner lite, din ser så jämn och fin ut över hela ovansidan, har du nåt tips jag kan testa så den blir mer jämn? Jag vispar ägg och socker ca tio min som du skrev i receptet 👍 Tack för ett bra recept annars! Hälsningar Hanna

    1. Hej 😊
      Kan det va så att du har öppnat ugnsluckan för tidigt? Isåfall är risken stor att den sjunker ihop i mitten. Vänta minst 20 minuter innan du öppnar. Lycka till!

        1. Jag menar att du inte ska öppna ugnsluckan och titta förrän minst 20 minuter gått av gräddningstiden. Öppnar man tidigare är risken att tårtbottnen inte blir så hög och fin. Lycka till 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com