Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

USM friidrott i Vellinge 2016

usm_friidrott_vellinge_2016

 

usm_friidrott_2016_prispallen_i_vellinge

Vilken helg vi haft! 

USM i friidrott gick av stapeln i Vellinge utanför Malmö så där har vi tillbringat helgen. Hampus har tävlat i både 100 och 200 meter och än en gång visat att han har kapacitet att ta sig långt. Jag upphör aldrig att förvånas över denna kille. Hans driv, kraft och glöd. Att han älskar sin sport är det ingen tvekan om. Han är fantastisk!

Godmorgon!

Här kommer en liten resumé av helgens USM 🙂

usm_avprickning_100_meter_200_meter

Avprickning.

Tävlingarna började på fredagen och då sprang Hampus 100 m. Det var både försök, semifinal och final samma dag. Tufft med tre så kraftfulla lopp samma dag.

usm_vellinge_2016_uppvärmningsplan

usm_friidrott_2016_vellinge_uppvarmningsplanen

1,5 timme innan första loppet börjar Hampus sin uppvärmning. Han joggar, springer, gör sin löpskolning och stretchar noga för att vara genomvarm när det är dags.

usm_friidrott_2016_vellinge_calling_callingtaltet

25 minuter innan grenstart är det calling. Alla grendeltagare samlas i callingtältet där de får veta vilket heat de ska springa i och på vilken bana. Så här är det inför varje gren. Kommer du inte till calling så missar du din plats i tävlingen. Allt är minutiöst planerat och flyter på perfekt.

usm_friidrott_2016_vellinge_intag_till_100_meter

usm_friidrott_vellinge_2016

Efter calling tågar alla grendeltagare in till grenstart och här rinner det en och annan tår nerför mammans kinder. Det känns så stort att se sin lille kille gå där <3 Verkligen högtidligt!

Nu är det ca 20 minuter kvar till start och Hampus kör några stegringslopp och fokuserar fullt ut på loppet.

usm_friidrott_2016_vellinge_100_m_forsoken

Hampus bana 2.

I försöken på 100 meter (och på 200 meter) blev ettan och tvåan i heaten direktkvalificerade till semifinalen. Hampus blev tvåa i sitt heat och en semifinalplats var hans!! Wiho!!

Efter loppet är det nerjogg och stretching som gäller och något i magen. Jag hade gjort smoothie och hade med då han inte vill äta för mycket mellan sina lopp.

Efter en korts stunds vila är det dags att värma upp igen och han kör sin timmes uppvärmning på uppvärmingsplanen innan calling för semifinalerna. I semifinalen sprang de i två heat och även här blev ettan och tvåan direktkvalificerade till finalen. Övriga gick på tider. Hampus fick en kanonstart och gjorde ett toppenlopp. Det såg ut som om han hade en finalplats ända fram tills 10 meter innan målgång. Här får han överrotation, håller på att ramla och blir omsprungen. Killen som sprang om honom knep finalplatsen och tävlandet för Hampus på 100 meter var över. Han slutade som 8 i detta SM. En fantastiskt prestation som han när första besvikelsen hade lagt sig ändå var nöjd med.

Tiden på 100 meter pressade han och sprang fortare än han aldrig gjort. 11,37 blev hans tid!! Tyvärr var det lite för mycket vind för att tiden ska få räknas som ett rekord/personbästa men sprang så fort gjorde han!

usm_friidrott_vellinge_2016_vattentornet_pokestop_pokegym

På lördagen var det försök på 200 meter och det gick toppen. Han knep en semifinalplats. Finalerna på 200 meter gick på söndagen så där fick han lite längre tid att ladda om än på fredagen. Nu började det kännas tungt i kroppen men han var ändå supertaggad inför USM´s sista tävlingsdag.

Så kom söndagen. Vi packade in oss i bilen och körde de 11 milen ner till Vellinge igen. Bilen har blivit rejält rastad denna helg 😉

usm_friidrott_2016_vellinge_semifinal_200_m

Hampus började värma upp nästan direkt och sen körde proceduren med calling och intåg igång. I semifinalen sprang Hampus i heat 2 på bana 5.

Han gjorde ett fantastikt lopp och persade med 22 hundradelar!! Nu var vinden godkänd och hans tid räknas som nytt personbästa. Han kom in som trea i sitt heat och var därför inte direktkvalificerad till finalen. Vi väntade spänt på att de skulle ropa upp tiderna och när vi hörde Hampus namn och tid skrek vi rakt ut. Han var i FINAL med femte bästa tid!!

usm_friidrott_2016_vellinge

Så här glad bli man när man gått till final i SM 🙂

Att komma till final på 200 meter var inget någon av oss hade förväntat sig. Denna sträckan är ny för honom men han visade ännu en gång att han är bäst när det gäller!

massage_usm_friidrott_2016

massage_usm_friidrott_200_m_vellinge

Efter semifinalloppet kände Hampus sig stum i sina baksidor och Mikael masserade honom innan han började jogga ner.

usm_friidrott_lunch_salladsbar_ica_vellinge

My boys <3

Nu hade vi några timmar till det var dags för finalen. Vi tänkte gå ut och någonstans men hittade inget annat än en pizzeria och det ville inte Hampus äta med tanke på att han hade ett lopp kvar att springa så det fick bli salladsbaren på ICA. Mycket bra val! Här plockade vi ihop vår egen sallad och gick sedan tillbaka till arenan och åt där.

Så började att om igen. Uppvärmning, calling och intåg. Nu levde fjärilarna rövare i min mage. Jag var så grymt nervös och kände mig knäsvag. Rysligas tur att det inte är jag som tävlar. Jag hade nog aldrig klarat att ta mig till startblocken…

Hampus fick en fantastisk start, snabbt ur startblocket och det såg grymt ut. Tyvärr skjöts loppet av direkt då någon av de tävlande hade ryckt i blocket. De tävlande gick tillbaka och väntade på domarens beslut. Alla fick grönt kort och de la sig tillrätta i startblocken igen. Nu gick det bättre och de kom iväg som de skulle. Tyvärr blev Hampus start inte lika explosiv som den första men det såg ändå fint ut. Han sprang sig till en sjätte plats! (Inga bilder från finalloppet, jag var alldeles för nervös för att kunna hantera kameran…)

En mycket lyckad helg som gav Hampus fantastiska tider och placeringar. Han är så duktig och vi är grymt imponerade av vår son!!

Kram Annika

2 reaktioner på ”USM friidrott i Vellinge 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *