Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Blomkålsris

blomkalsris_gora_eget_ris_av_blomkål

Ett riktigt gott och enkelt alternativ till det vanliga riset är blomkålsris. Jag äter mycket sällan vanligt ris utan gör då istället ris av blomkål. Snabbt, lätt och faktiskt mycket godare än det vanliga.

Gör så här:

Riv ett blomkålshuvud på den grova sidan av rivjärnet.

Koka upp vatten, salta lätt och häll över blomkålsriset.

Låt stå ett par minuter så blomkålsriset blir genomvarmt.

Häll av vattnet och riset är färdigt att ätas.

blomkalsris_gora_eget_ris_av_blomkal

Passar till allt som du annars äter vanligt ris till.

(Viktväktare: 0 sp!!)

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *