Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Felvaccination…

Godmorgon!

image

Sitter här uppkrypen i soffan och försöker piggna till. Är inne på andra koppen kaffe nu men det hjälper föga… Molly har varit så otroligt hostig i natt att sömntimmarna vi fått lätt kan räknas på ena handens fingrar, där blir nog till och med något finger över… Just nu sover lillan lugnt utan hosta vilket är otroligt skönt för henne och jag hoppas hon kan sova någon timme till.

Molly blir ofta väldigt dålig av en, vad vi kan tycka, vanlig förkylning. En förkylning ger henne antingen jobbig hosta eller öroninflammation och ofta båda delarna. Jättejobbigt för henne. Att det blir såhär tror vi, eller är rätt övertygade om, beror på att hon som 1,5 åring blev felvaccinerad. Ja, ni läste rätt – felvaccinerad. Helt galet.

Jag kom in med henne till BVC för hennes 18 månaders vaccination och hon fick sina sprutor. När sköterskan skulle skriva i journalen blev hon alldeles tyst och sedan lite stirrig. Jag undrade såklart vad som stod på och fick svaret att hon gett henne fel sprutor… Hon hade gett henne 12 månaders sprutorna igen, de sprutor som hon fått 6 månader tidigare och således nu hade dubbelt vaccin av i sin lilla kropp. Men, det var ingen fara bedyrade hon mig och gick för att hämta rätt spruta. Denna gav hon Molly trots mina protester och frågor om hon verkligen skulle ha den också. Jag kände att detta var så fel och ville att vi skulle kontakta barnläkaren. Nej då det behövdes inte och hon förklarade gång på gång att det var ingen fara. Det hände faktiskt att man gav dessa sprutor tillsammans också, sa hon… Mmm, kanske det men inte om man 6 månader tidigare redan fått två av dem. Jag var så förvirrad och visste varken ut eller in men valde att lita på de som kan detta nämligen sköterskan vars jobb är att vaccinera barn och veta vad som gäller. Efter vaccinationen gick inte Molly på flera dagar. Hon hade så ont i sina ben efter dessa sprutor.

Såhär i efterhand skulle jag såklart stått på mig mer och inte låtit henne ge henne sprutan i omgång två. Att det blev fel i första omgången kunde jag inte påverka men andra omgången skulle jag stoppat. Det dåliga samvetet för detta gnager i mig och kommer förmodligen att alltid förfölja mig. Vad jag ändå inte kan förstå är varför hon gav henne sprutan i omgång två. Det blev ju ett dubbelfel från hennes sida. Först fel sprutor och sedan snabbt i med den rätta… Enligt henne själv blev hon stressad och förvirrad och visste inte riktigt vad hon gjorde…

Det blev en lång historia av detta. Sköterskan, eller BVC, anmälde sig själva och saken utreddes. Dock lades det ner. Varför vet jag egentligen inte. Visst, vi kunde gått vidare med detta och blev uppmanade att göra det men vi orkade inte. Vår lilla dotter blev dålig och var nästan konstant sjuk i 8 månader efter denna felvaccinering. Hennes immunförsvar blev helt satt ur spel och minsta lilla infektion gjorde henne dålig. Hennes immunförsvar blev helt satt ur spel och jag vet inte hur många antibiotikakurer hon fick under denna period. Det tärde oerhört på oss och såklart på henne att hela tiden vara sjuk. Oron för henne, hur kommer det att bli, alla katastroftankar som hela tiden snurrade var fruktansvärda och hur ska man då orka slåss mot myndigheter också? Jag måste också säga att vi hade och har en fantastisk husläkare i allt det här som verkligen gjorde allt för oss. Han tog vår oro på allvar och sökte själv svar och letade efter rapporter om liknande fall och hur det gått för dem. Många tårar har han fått torka från våra kinder genom dessa år. En fantastisk person som vi verkligen värderar högt!!

Molly återhämtade sig sakta och nu märker vi inte direkt något av felvaccinationen mer än att hon är väldigt känslig för virus. Hon blir som sagt oftast väldigt dålig då hon blir förkyld vilket vanligtvis resulterar i infektioner i hals och luftrör samt öroninflammationer. Tufft för henne men hon är en kämpe och klagar aldrig vårt lilla hjärta <3

Kram Annika

2 reaktioner på ”Felvaccination…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *