Nu börjar vi riktigt komma igång med julförberedelserna. Barnen och jag testar fram lite olika godsaker som vi tänker kan passa under julledigheten. I helgen bakade Molly och jag en ny kaka där vi utgick från detta recept på syltkakor. Vi gjorde om det lite för att få kakan lite juligare. Så här gjorde vi:
Saffransbitar med mandelmassa
200 gr margarin
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 gram saffran
Ca 100 gram mandelmassa rullat till små bollar.
Ev några bitar mörk choklad till dekoration.
Blanda ihop alla ingredienserna väl. Låt degen vila en stund i kylskåp. Rulla ut en längd med ca en femkronas omkrets. Skär upp en centimeter tjocka bitar. Rulla varje bit till en boll, lägg ut på plåt och gör en grop i varje boll med hjälp av tummen. Lägg en mandelmasseboll i varje grop.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 10 minuter.
Redo för ugnen!
När kakorna var färdiggräddade och hade svalnat smälte jag ett par bitar mörk choklad och ringlade över några av dem. Det är ju klart en smaksak om man vill ha chokladen eller inte, här hemma åt några med och några utan. Själv tyckte jag de blev fantastiskt goda med lite choklad på och dessutom riktigt fina 🙂
Mums!
Lycka till med baket 🙂
Kram Annika