Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Nu börjar vi :)

Nu börjar vi riktigt komma igång med julförberedelserna. Barnen och jag testar fram lite olika godsaker som vi tänker kan passa under julledigheten. I helgen bakade Molly och jag en ny kaka där vi utgick från detta recept på syltkakor. Vi gjorde om det lite för att få kakan lite juligare. Så här gjorde vi:

Saffransbitar med mandelmassa

200 gr margarin

1 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 gram saffran

Ca 100 gram mandelmassa rullat till små bollar.

Ev några bitar mörk choklad till dekoration.

image

Blanda ihop alla ingredienserna väl. Låt degen vila en stund i kylskåp. Rulla ut en längd med ca en femkronas omkrets. Skär upp en centimeter tjocka bitar. Rulla varje bit till en boll, lägg ut på plåt och gör en grop i varje boll med hjälp av tummen. Lägg en mandelmasseboll i varje grop.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 10 minuter.

image

image

image

Redo för ugnen!

image

När kakorna var färdiggräddade och hade svalnat smälte jag ett par bitar mörk choklad och ringlade över några av dem. Det är ju klart en smaksak om man vill ha chokladen eller inte, här hemma åt några med och några utan. Själv tyckte jag de blev fantastiskt goda med lite choklad på och dessutom riktigt fina 🙂

image

Mums!

Lycka till med baket 🙂

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *