VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ikväll ska jag…

…krypa upp i soffan med en mysig filt, ett glas rött och boken ”Paganinikontraktet” av Lars Kepler.

kepler_rödvin_filt

Mannen min är iväg på annat håll och jag är hemma med barnen ikväll. Just nu sitter dom vid varsin padda. Det är ett utmärkt sätt att få barnen att varva ner efter middagen och just idag tackar jag gudarna för att vi har två iPad. Dom kom helt enkelt inte överens och allt jag hört talas om hela dagen är den här matchen mellan Real Madrid och Barcelona. Julius ville verkligen se den.

Vi har varit iväg större delen av dagen så det ska bli mysigt att krypa upp i soffan när barnen har somnat. Jag längtar! Om jag lyckas hålla mig vaken vill säga. Det är ren avkoppling att läsa böcker. Jag önskar att jag hade en egen liten hörna jag kunde sitta i. Men det får bli längre fram i mitt liv.

Kommentera (2)

Allt för barnen

 


Storebror tar hand om lillasyster. Världens finste ungar när vi väntade på mormor tidigare idag.

Just nu är Agnes hemma med mormor och morfar medan jag är med Julle är på fotbollsträning. M är iväg på annat så även den här träningen föll på min lott. Typiskt!

Ikväll tänkte jag att vi kör en enkel middag och slöande för hela slanten. I morgon har ju jag min tok lovat barnen skridskoåkning under förmiddagen. Vi får se hur det blir med den saken, men känner jag mig själv rätt åker vi oavsett vad. Allt för barnen.

Nu ska jag lägga allt krut på träningen och Julle.

Kommentera

Helgen är här!

Välkommen efterlängtade helg!

Den här veckan har varit något utöver det vanliga på jobbet. Nej, det är egentligen precis som det ska vara. Vi har varit bortskämda med att vi fått ”leta” jobb och det varit en period som varit lugn. NU är det igång igen och jag älskar det! Men det blev som en smäll på käften eftersom vi var underbemannade den här veckan dessutom.

Igår när jag var på väg till jobbet ringde min chef och talade om för mig att jag skulle åka till en annan klinik – i Solna, och jobba. Det var mer eller mindre bara att vända. Det gick strålande och jag var på riktigt bra humör hela dagen. Trots att det började lite halvtaskigt.

IMG_7549.JPG

Idag finns inga problem i världen. Bortskämd. Mitt största problem var mer eller mindre om jag skulle dricka kaffe eller te till frukosten. Så ni hör – inga problem!

Vi tar det lugnt och har nyss plockat undan efter en sen frukost tillsammans. Jag har tända ljus lite överallt och M spelar musik medan barnen leker inne på sina rum. Jag älskar det här. Barnen börjar bli stora och sysselsätter sig allt mer själva (nu är det nästan så att man får be om att få vara med) medan vi vuxna kan sköta hushållssysslorna i lugn och ro. Det är nu som jag myser som mest. Solen skiner och jag känner ett sånt behagligt lugn i kroppen.

frukostkaffet

frukost_lördag_tillsammans

Kommentera (1)

Familjen är samlad

När jag kom hem från jobbet saknades det ett barn. Agnes var hos grannen och lekte med sin kompis. Jag, M och Julius åt middag själva innan jag hämtade hem lilla skruttfian. Nu är familjen samlad igen och vi myser i soffan tillsammans framför Scooby doo. Om en stund är det läggdags och i morgon är sista dagen innan helgen knackar på.

Helgen ser lugn ut. Fotbollsträning på lördag sen har vi inga andra planer. Barnen vill åka skridskor, så det ska vi nog kunna ordna på söndag eller så. Det skulle vara kul – tycker jag med.

När barnen somnat ska jag hoppa ner i ett bad. Det var länge sen nu och att duscha på morgonen och sen gå ut med blött hår är ingen bra idé nu när det börjar bli kallt. Dessutom kan man sova en liten stund extra. Ett plus.

Kommentera

Det är värt varenda minut

Det blev som jag trodde, Julius blev dålig. Jag är på jobbet då bästa M kunde vara hemma. Tur för mig, jag har ett morgonmöte om en liten stund och sen är vi kort om folk på jobbet. Det kommer att se ut så här ett tag nu, men det gör ingenting. Det löser sig alltid på något sätt.

Jag vet inte var kvällen försvann igår. Barnen ville se ”Karlsson på taket” efter middagen, så vi kröp upp i soffan och såg den tillsammans. När klockan närmade sig åtta gjorde vi oss i ordning för natten och där hände något – jag somnade. Vaknade när M kom hem och sen kommer jag inte ihåg något mer. Vi är väldigt olika när det kommer till sömn. Jag är morgonpigg och gärna vaken redan kl. 6 medan M gärna sover lite längre men är vaken på kvällen. När jag är mer död än levande och somnar ståendes, var som helst.

IMG_7531.PNG

Om någon sagt dessa ord till mig när jag fick mitt andra barn så skulle jag vara lite mer förberedd. Jag älskar att vara mamma och skulle för allt i världen inte byta bort det, jag har ett fantastiskt liv jag är oerhört stolt över. Men, att tro att livet ska vara enkelt är så FEL. Jag har i och för sig aldrig trott det, men jag hade ingen aning om att det skulle vara så här svårt. Det är ett vardagspusslande utan dess like och det räcker med att någon är sjuk hemma så blir det kaos – överallt.

Jag tror dock att jag hittat ett inre lugn den senaste veckan. Det låter ju knäppt, men när jag lämnar barnen på dagis, eller hämtar, tar jag det som det kommer och stressar inte upp mig. Som förut. Vill inte Agnes gå så står vi där, tillsammans, tills hon ändrar sig. För det gör hon – så småningom. Bråk och skrik. Det är värt varenda minut för den kärlek jag får.

Vi ger och tar i den här familjen och är ett fantastiskt team.

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna