VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Statistik, infertilitet

Hann tyvärr inte träffa Olga sist hon var här. Tror dock inte att hon blev ledsen för det, hon har superfullt upp varje gång hon är här.

Innan jag började min resa tog jag som sagt för givet att jag skulle bli gravid snabbt och enkelt. Big no no. Det finns inget ”ta för givet” – det finns däremot statistik! Undrar om jag hade försökt bli gravid innan om jag vetat allt jag visste efter att jag började. Hursom, vetenskapen säger att första gången fertiliteten börjar dala (lite) är i sen 20-årsålder. Den första stora nedgången sker vid 35, sedan kommer den stora kraschen vid 39 och därefter går det utför för varje år. När man fyllt 44 år säger Olga att det vanligtvis inte finns några ägg med normalt antal kromosomer.

Fröprinsen, froprinsen, fröprinsen blogg, froprinsen blogg, skaffa barn på egen hand, ivf blogg, blogg ivf

Statistik från Clearblues hemsida

Hittade denna kurva som visar kvinnans ålder (vågrät axel) kontra sannolikhet i % att bli gravid per månad (lodrät axel). Dvs  för tjejer upp till 25 år är chansen endast 25% per mån att de blir gravida. Alltså vart fjärde ung tjej (25%), vart femte 35 åring (20%) och var tionde 39-åring (10%), var tjugonde 42 åring (5%).. Sug på den karamellen.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna