VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

IVF i Danmark och gravid

Efter den misslyckade inseminationen ville jag köra på riktigt. Trots att jag var övertygad om att jag skulle bli gravid på första försöket var jag klok nog att köpa ett paket som bestod av 3 äggplock och 2 insättningar. För mig blev det dock till slut 4 äggplock och 3 insättningar (tot 7) eftersom de felmedicinerat mig.

Det var enkelt att åka dit från Stockholm. Proffs som jag blev åkte jag på morgonen och kom hem samma kväll.

ivf danmark, gravid, skaffa barn på egen hand

Jag hade ett superbra AMH värde (äggreserven, hur många ägg du har kvar) som låg på 3,9. Första gångerna fick jag bara ut ett par fåtal ägg som jag lade in 2 st på en gång – odlades bara i 3 dagar. De var för få för att odla vidare till en ”blasto” / femdagars embryo. När de blir en blastocyst kan man nämligen se vilken kvalitet de har. Bäst kvalitet är 4AA sedan 3AA. Återkommer till graderingsskalan senare. Det blev inget plus.

Efter många försök och hundratals googlingar på diverse skaffade jag mig en rejäl kunskapsbank vilket gjorde att jag kunde ställa mer kvalificerade frågor och hålla en dialog istf monolog. Nu kunde jag själv komma med diverse idéer och jag är helt säker på att det var tack vare detta som jag blev gravid på sista försöket. Jag hade läst att man kunde göra flera ”saker” för att öka chansen att embryot ska fästa i livmodern. Jag gjorde embryo gluing (lite grann som att limma fast det :) ) och hatching dvs hjälpte till att ”öppna” blastocysten.  Sen kan jag bara spekulera i varför jag fick MF men förmodligen hade jag forcerat en graviditet med ett embryo som hade kromosomfel. Ett missfall innebär alltså att kroppen själv gör sig av med embryon som har kromosomfel.

 


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna