Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 43 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Vattenläcka!

När grannen på kvällen den 16 februari ringer på dörren och säger att det låter som en vattenläcka i vårt källarförråd. Ja då blev det fart på mina ben (trots att jag hade migrän och skulle precis tappa upp ett bad). Vi rusar ner och hör mycket riktigt hur det låter som ett vattenfall någonstans. Vi kollar i vårt förråd och det är helt vattenfyllt på golvet, men vi hör att vattnet kommer från vår närmsta grannes förråd. Jag springer upp och säger till dem och snart så var nästan alla vi grannar samlade. Mycket riktigt så läckte det i ett stort rör precis vid grannens förråd, men vi insåg också rätt snart att det röret lutade lätt åt vårt förråd och att det även läckte i hörnet rakt ner på våra kartonger. Så det var inte bara blött nerifrån utan även uppifrån. Katastrof!

En granne ringde jouren som kom dit och sa att det var stopp i röret, att det var stopp i de två grannar bredvid oss rör, för vår lägenhet hade separata rör. Medans vi väntade på att ytterligare hjälp skulle komma så hjälptes vi grannar åt att tillfälligt täppa igen läckan med tyger och tejp och att sätta upp hinkar. Min man agerade snabbt och lyfte upp en hel del kartonger och pressade under tomma och platta kartonger längst ner som sög upp en hel del vatten. Men då vi har ett stort förråd så har vi måånga kartonger på golvet :-(

När hjälpen sedan kom och började göra rent rören så råkade de komma upp i vår toalett och det började ryka från vår toalettstol (tur att ingen av oss satt på toa) 😉 Haha, men de hittade till slut rätt och gjorde rent och tog bort stoppet. I 2,5 timmer var vi där nere och hjälptes åt vi och våra grannar och gjorde upp om tider för dagen efter då vi skulle ordna med våra egna förråd och försöka rädda det som räddas kunde. Vi hade tid från eftermiddagen och ja, jag stod där nere i drygt 8 timmar. Gick upp strax innan midnatt för att ta en macka och sedan ner igen. Lyfta/dra ut kartonger, tömma dem, försöka flytta över till andra lådor. Kasta saker, hänga upp på tork, ja you name it. Ett jävla slitgöra. Jag gav upp vid 01.00 och gick upp för att lägga mig med en gräslig ryggsmärta. Jon stannade kvar till 02.00.

Måånga böcker blev skadade men även laptops, datorskärm, en antik kamera, minnesgrejer från barnen, tavelramar, madrasser, sängram, flyttkartonger, gosedjur. Såå trist. Nu har vi staplat upp kartongerna på trätrallar och brädor så att inga av dem står direkt på golvet. In case att det skulle hända igen.62FB206F-186C-4EC0-976B-209EB179EB03 A46E5270-B6D3-4C3F-9760-B6DBC8D253AB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *