Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 43 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Halloweentårta!

Det här med att verkligen lyckas med bakning hände idag. Visst, jag bakar en hel del men idag är jag sjukt stolt över mig själv och resultatet. Det blev liksom en perfekt Halloweentårta med en riktigt bra mix av smakerna choklad och hallon. Mums liksom 🤩

Receptet hittade jag på Köket.se men jag använde mig bara av hallon och inga jordgubbar ☺️

Ingredienser:

 • 4 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 5 tsk kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 paket djupfrysta hallon (drygt 2 dl)
 • 0,5 dl florsocker
 • 200 g mörk choklad
 • 50 g vit choklad
 • tandpetare

How to do:

 1. Tårtbotten: Smörj och bröa en tårtform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kakao, mjöl och bakpulver.  Häll smeten i formen. Grädda i 175° ugn, nedre delen i 35-40 minuter.
 2. Tårtan: Rör ihop hallonen med florsockret. Dela kakan i 2 delar och fördela bären i mitten. Smält den mörka chokladen på svag värme och låt svalna något. Bred den över tårtan. Låt chokladen stelna helt.
 3. Spindelnät: Smält den vita chokladen på svag värme och ringla den i en spiral med början från mitten av tårtan. Dra utåt kanterna från mitten av spiralen med en tandpetare vilket ger ett fint mönster 👻35849B72-867D-458A-A733-89CC0F8F9E8DCE3C82D0-058E-44C8-B876-E9ADBFF879C3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *