Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Du är naiv…

6BA13E2F-B785-4F88-BFE3-B6646C75CFD9

Att få vara mamma till denna filura som senare i år fyller 18 år är helt amazing. Jag hade väl nånstans förberett mig på att hon skulle bli en kopia av mig i mina yngre år, med folköl, sprit och fester, smuggla in killar genom fönster och alldeles för tidigt hångel, haha, men nej så fel jag hade. Lovina min fina är lugn som ett stilla hav och är inte alls någon festprisse.

Och nu tänker du säkert att jag är en naiv mamma etc, etc. För tro mig, det har jag fått höra flera gånger från olika håll, för det är inte många som tror på att en tonåring idag väljer att inte testa på att supa sig full, eller testa på att dricka eller ja varför inte testa droger. Jag är verkligen inte naiv och jag skulle inte bli arg om Lovina kommer hem påverkad av alkohol. Så här är det, jag och min man har aldrig förbjudit henne att dricka när hon kom in i tonåren. För jag tänkte att ju mer förbud = mer nyfikenhet. Däremot har vi berättat och pratat en del om hur vi upplevt det när vi var yngre och hur det kan påverka en, dvs konsekvenserna av drickandet. Dvs haft en öppen dialog (men såklart inte alla detaljer ;-). Jag tror genom att vi aldrig förbjudit henne, att det blivit att hon heller aldrig blivit så där riktigt nyfiken.

Vi känner flera olika familjer där föräldrar erbjudit pengar mot att deras barn inte dricker innan 18, vad blev resultatet av det? Jo, deras barn testade på att dricka innan 18. Andra har förbjudit alkohol, vad hände där? Jo, de barnen smygdrack av ren nyfikenhet. Jag säger inte att vi har rätt och andra föräldrar fel. Men i vårt fall så blev det så att vi har en dotter som inte springer runt på fester och blir askalas. Hon har varit iväg på några fester med sina vänner men kommit hem i bra tid och är mest förskräckt över hur fulla en del blir, hur dåligt en del mår och inte verkar veta om vad de gör.

Vart vill jag komma med detta inlägg, hmm vet inte riktigt, men jag kan bli fundersam och lite upprörd över att en del vuxna, dvs föräldrar till andra i hennes ålder anser att ungdomar i den här åldern SKA vara ute, SKA testa på, SKA hänga på fester. Men alltså, en måste ju få bestämma själv vad som passar en bäst, och vad som får en att må bra. Jag menar om min dotter väljer att inte dricka, ja då är det hennes val. Och ja, väljer hon att testa på att dricka någon gång, ja då gör hon det. Hon är som sagt snart 18 och är fullt kapabel till att bestämma själv vad som får henne att må bra och inte :-) Alla är vi olika och det får vi acceptera!

2 reaktioner på ”Du är naiv…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *